Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

GUCH-centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
9:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Vi tar emot dig över 18 år med ett medfött hjärtfel. Vi erbjuder kontroller och behandling.

GUCH står för Grown Up Congenital Heart disease. Mottagningen behandlar och följer upp patienter som har ett medfött hjärtfel och som är 18 år eller äldre. Vi arbetar i team, vilket innebär att du träffar både sjuksköterska, läkare samt, om du vill, en fysioterapeut vid ett besök hos oss.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss ska du ha ett diagnostiserat medfött hjärtfel. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss. till oss

Vid ditt besök hos oss

Vi arbetar enligt "ett-modellen" vilket innebär att du som patient får träffa en sjuksköterska, läkare och, om du önskar, en fysioterapeut vid ditt besök hos oss. Vid ditt besök kontrollerar vi EKG, blodtryck och gör ett ultraljud på hjärtat. Fördelen med detta är att du som patient får genomgå dina undersökningar vid ett och samma tillfälle och vi kan planera dina fortsatta vård direkt. På vår mottagning utför vi också arbets-EKG och långtids-EKG.

Checklista inför ditt besök

  • Läs kallelsen noggrant! Det kan finnas viktig information inför besöket, till exempel hur lång tid besöket förväntas ta och om du eventuellt också ska utföra ett Arbets-EKG .
  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i mobilen, via incheckningsautomat i entrén eller i informationsdisken vid huvudentrén. 
  • Du betalar vid din ankomst. Vi ser helst att du betalar med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad. Vid självincheckning kan du också betala med Swish.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterska, specialistsjuksköterska, biomedicinsk analytiker, fysioterapeut, psykolog och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Markus Jonebrant

Enhetschef

Senast uppdaterad: 2023-03-07 11:36