Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

GUCH-centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
9:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
9:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Vi tar emot dig över 18 år med ett medfött hjärtfel. Vi erbjuder kontroller och behandling.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss ska du ha ett diagnostiserat medfött hjärtfel. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

GUCH står för Grown Up Congenital Heart disease. Vi tar emot planerade besök och kontrollerar och behandlar dig med ett medfött hjärtfel.

Vi arbetar enligt "ett-modellen" vilket innebär att du som patient får träffa en sjuksköterska, läkare och, om du önskar, en fysioterapeut vid ditt besök hos oss. Vid ditt besök kontrollerar vi EKG, blodtryck och gör ett ultraljud på hjärtat. Fördelen med detta är att du som patient får genomgå dina undersökningar vid ett och samma tillfälle och vi kan planera dina fortsatta vård direkt. På vår mottagning utför vi också arbets-EKG och långtids-EKG.

Checklista inför ditt besök

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Om du inte kan checka in i mobilen, anmäl ditt besök i kassan/informationsdisken i huvudentrén. Betalning sker direkt i kassan eller mot faktura

I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterskor, specialistsjuksköterskor, fysioterapeuter, psykologer och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Markus Jonebrant

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2022-05-27 16:19