Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

GUCH-centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 9:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 9:00 - 16:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg
plan 0

Vägbeskrivning

Avfart Östra sjukhuset från E 20 Spårvagn 1 hållplats Östra sjukhuset Buss 515 Buss 514

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset GUCH-centrum
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig över 18 år med ett medfött hjärtfel. Vi erbjuder kontroller och behandling.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss ska du ha ett diagnostiserat medfött hjärtfel. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

GUCH står för Grown Up Congenital Heart disease. Vi tar emot planerade besök och kontrollerar och behandlar dig med ett medfött hjärtfel.

Vi arbetar enligt "ett-modellen" vilket innebär att du som patient får träffa en sjuksköterska, läkare och, om du önskar, en fysioterapeut vid ditt besök hos oss. Vid ditt besök kontrollerar vi EKG, blodtryck och gör ett ultraljud på hjärtat. Fördelen med detta är att du som patient får genomgå dina undersökningar vid ett och samma tillfälle och vi kan planera dina fortsatta vård direkt. På vår mottagning utför vi också arbets-EKG och långtids-EKG.

Checklista inför ditt besök

  • Anmäl ditt besök i medicinkassan på entréplan.
  • Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar olika yrkeskategorier som undersköterskor, specialistsjuksköterskor, fysioterapeuter, psykologer och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon 031-343 59 95

Karin Hansson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Eva Furenäs

Vårdenhetsöverläkare, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2018-07-03 15:30