Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 357 Kardiologi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg
plan 7

Vägbeskrivning

Spårvagn 1 och buss 17 mot Östra Sjukhuset inifrån centralstationen. Bilresenärer hänvisas till eniro.se, hitta.se eller dylikt för vägbeskrivning.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 357
416 85 Göteborg

Vi tar emot dig med hjärtrelaterade besvär som kranskärlssjukdom, hjärtsvikt och rytmrubbningar och som är i behov av akutvård eller eftervård.

Vi har 30 vårdplatser varav 6 är hjärtintensivplatser. De flesta av våra patienter kommer till oss via akutmottagningen. Om du är svårt sjuk får du komma till en av våra intensivvårdsplatser. När ditt tillstånd stabiliseras flyttas du till en eftervårdsplats.

Många av patienterna på vår avdelning telemetriövervakas, vilket innebär att du som patient har elektroder fästa på kroppen som EKG-övervakar din hjärtverksamhet. Elektroderna skickar information till en bärbar dosa men för att sändningen ska fungera måste du som patient befinna dig på avdelningen. Det är anledningen till att du som patient inte bör lämna avdelningen under vårdtiden.

Vi arbetar med personcentrerad vård vilket innebär att du som patient ska känna dig delaktig i de beslut som rör din vård och vistelse hos oss. Vi samarbetar även med dina närstående och vårdgivare utanför sjukhuset. 

Våra informationssköterskor har speciellt avsatt tid för att i lugn och ro informera och samtala med dig om din diagnos, behandling och levnadsvanor. Vi erbjuder även fysioterapi, arbetsterapi, dietistrådgivning och vid behov hjälp av kurator. 

Vi har ett laboratorium där vi bland annat gör kranskärlsröntgen, ballongvidgning (PCI) och pacemakeroperationer.

Vi är en avdelning som kontinuerligt satsar på fortbildning av vår personal. 

Checklista inför din vistelse

  • Det är bra om du har med dig fotolegitimation när du läggs in hos oss.
  • Ta gärna med dig personliga toalettartiklar vid behov.
  • Varje sängplats har ett låsbart patientskåp där du kan förvara dina tillhörigheter. 

För dig som närstående och besökare

  • Våra patienter behöver lugn och ro och vi ser gärna att du som närstående begränsar antalet besökare till till max två till tre personer åt gången.
  • På grund av allergier kan vi tyvärr inte ha blommor på avdelningen.
  • Eftersom många av våra patienter är infektionskänsliga, ber vi dig med en pågående infektion att undvika besök på vår avdelning.

Vi som arbetar här

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till vårdenhetscheferna.

Mirsada Persson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Renée Palmnäs

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Helen Sjöland

Sektionschef, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2019-01-11 12:22