Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 353 Hematologi och trombos

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

En besökare i taget
måndag - söndag
15:00 - 18:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg

Vi tar emot dig som har drabbats av blodpropp i benet eller lungorna eller en tumörsjukdom i benmärg och lymfkörtlar. Vi behandlar också dig med andra internmedicinska sjukdomar.

Vi är en internmedicinsk avdelning med inriktning mot tromboembolism, det vill säga blodproppar, samt hematologi, det vill säga tumörsjukdomar i benmärg och lymfkörtlar. Vi tar även hand om dig med andra internmedicinska sjukdomar som till exempel hjärtsvikt, njursvikt och diabetes. Vi utreder även orsaker till yrsel, trötthet och försämrat allmäntillstånd. 

Din vistelse hos oss

Många gånger kommer du som patient till vår avdelning via akutmottagningen och har inte haft möjlighet att förbereda dig innan. Vi rekommenderar dig som äldre patient och dina närstående att så tidigt som möjligt fundera över vilket stöd du kan behöva från kommunen i form av hemtjänst eller hemsjukvård efter din vistelse hos oss.

Du som har drabbats av blodpropp i lungorna, lungemboli, vårdas i de flesta fall på vår avdelning. Har du drabbats av en blodpropp i benet, djup ventrombos, vårdas du i de flesta fall i öppenvården enligt konceptet "DVT-direkt". Det innebär att du direkt får en tid hos en sjuksköterska på AK-mottagningen på Medicinmottagningen som ansvarar för behandling med blodförtunnande medel. Här får du information om blodförtunnande behandling och du får inom två dagar träffa en specialistläkare som ger dig mer information och lägger upp en plan för din utredning och behandling. Detta har gjort att våra väntetider på akutmottagningen minskat och gett ökad kvalitet för dig som patient eftersom du direkt får träffa en sjuksköterska och läkare specialiserade på proppsjukdomar.

Du som har en hematologisk sjukdom följer vi ofta under många år och under olika faser av din sjukdom. Vi försöker erbjuda dig vård ur ett helhetsperspektiv och strävar efter att anpassa vården utifrån dina individuella behov och önskemål. Vi har ett nära samarbete med Hematologmottagningen vilket innebär att vi kan erbjuda dig en god omvårdnad och kontinuitet i vården.

På helgerna finns alltid en ansvarig hematolog hos oss som går att nå via telefon. Vi har beredskap att lägga in dig som hematologpatient direkt från hemmet om du skulle drabbas av feber, blödning eller få andra komplikationer.

Du som har en internmedicinsk sjukdom får komma till vår Medicinmottagning för uppföljning och kontroll.

För dig som närstående och besökare

  • På grund av allergier kan vi tyvärr inte ha blommor på avdelningen.
  • Eftersom många av våra patienter är infektionskänsliga ber vi dig med en pågående infektion att undvika besök på vår avdelning.

Här finns mer information: Patientföreningen Blodcancerförbundet

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, sekreterare och specialistläkare i internmedicin, hematologi och tromboembolism.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under din vårdtid. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Annika Anserius

Vårdenhetschef

Sara Lann

Tf. sektionschef, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-06-07 10:59