Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Specialistläkare sökes till Nordhemskliniken med avdelning 365

Förvaltning: Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)
Yrke: Specialistläkare
Ort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Publicerad: 20 oktober 2022
Sista ansökningsdag: 15 januari 2023
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Nordhemskliniken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Nordhemskliniken är en välkänd verksamhet i Göteborg som främst arbetar med personer med alkoholberoende utan allvarligare psykiatrisk sjuklighet. Verksamheten bedriver såväl öppen- som slutenvård. Det finns en drop-in-verksamhet men också poliklinisk mottagning. Andra viktiga områden är körkortsärenden men också konsultinsatser gentemot transplantationsverksamheten SU avseende levertransplantationer. Verksamheten erbjuder flera patientinriktade behandlingar såväl individuellt men också i grupp. Det finns ett nära samarbete med forskningsverksamheten inom beroendekliniken. Nordhemskliniken har ett väl upparbetat utbildningsprogram och tar emot många studenter och läkare under utbildning.

Verksamhet har också uppdrag för inneliggande abstinensbehandling från narkotiska preparat och läkemedel vilket sker via vår avdelning 365. Avdelning 365 startades upp under våren 2022.

Om tjänsten

Läkargruppen består av mycket erfarna kollegor. Arbetsplatsen arbetar tvärprofessionellt vilket innebär att du kommer ha nära samarbete med olika yrkesgrupper. Dina arbetsuppgifter är sedvanliga läkaruppgifter och du kommer att få god handledning in i nya arbetsuppgifter som är mer specificerat för läkare inom verksamheten. Du kommer att ha möjlighet att ingå i jourlinjen vid Nordhemskliniken som gäller verksamhetens egna slutenvårdsavdelningar (365 och Nordhemsavdelningen).

Handledning och utbildningsinsatser är normalt förekommande. Du ingår även i det större kollegiala nätverket inom beroendekliniken genom regelbundna specialistläkarmöten och större läkarmöten med utbildningsinsatser.

Om du är intresserad av forskning finns det goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Beroendekliniken kan också erbjuda ST-tjänst i beroendemedicin.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri eller allmänmedicin eller internmedicin med stort intresse för beroendemedicin. Erfarenhet av beroendevård är meriterande för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga såväl med övriga professioner inom teamet som med samverkanspartners.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2022-11-02 11:28