Press och omvärld

Fördjupa dig i det viktiga arbetet som pågår på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Sjukhuset finns representerat på flera sociala medier, i poddar, i press och media och på många andra platser.

Presstjänsten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Presstjänsten hjälper dig som är journalist att hitta svar och talespersoner inom sjukhuset. Presstjänsten är bemannad alla dagar klockan 8.00 - 20.00. Men på vardagar efter klockan 16.45, samt helger, svarar vi endast på olycksförfrågningar.

Det råder sekretess kring vem som vårdas på sjukhuset, men oftast kan vi lämna ut uppgifter om kön, ungefärlig ålder och patienttillstånd vid olycksförfrågningar. Det kan även råda sekretess kring frågor som rör enskilda medarbetare.

Inom sjukhusområdet råder fotograferings- och filmningsförbud samt förbud mot ljudupptagning. Media kan få ett särskilt fototillstånd via presstjänsten. 

Kontaktuppgifter till presstjänsten
press.su@vgregion.se 
031-342 96 00

Pressmeddelanden


Sahlgrenskaliv | Ett magasin från hela universitetssjukhuset

 • Att lämna cancerbesked: ”Jag sätter patienten i en krisreaktion”

  Urologen Johan Stranne har över 25 års erfarenhet av att lämna besked om prostatacancer, ändå är det fortfarande tungt. Mest orolig blir han för de patienter som inte tycks reagera alls. Men trots att patienten får ”ett skitbesked” finns det ofta hopp, menar han.

 • Se filmerna från Ann-Marie Wennbergs hederssymposium

  Under en eftermiddag presenterades ett urval av den framgångsrika forskningen och vården som bedrivs vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i ett symposium för tidigare sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg. – Det var en mycket inspirerande och givande dag där vi fick ett fint axplock av all forskning som har bedrivits på Sahlgrenska Universitetssjukhuset under Ann-Marie Wennbergs ledning, säger nuvarande […]


Sahlgrenskapodden

 • #51: Så blir vi Europas ledande universitetssjukhus

  I augusti förra året började Boubou Hallberg som sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här har han redan hunnit sätta upp ett tydligt mål: 2032 ska Sahlgrenska vara Europas ledande universitetssjukhus. I det här avsnittet berättar han mer om vägen dit, om känslan när han kliver in på en neonatalavdelning och varför han kallar Göteborg för lilla Boston.

  För dig som inte kan ta del av ljud, finns en transkribering av avsnittet här.

 • #50 Dag och natt inom rättspsykiatriska akutvården

  Rågården i nordöstra Göteborg är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här bedrivs rättspsykiatrisk vård med både akut och rehabiliterande verksamhet, men även rättspsykiatrisk öppenvård. I avsnitt 50 av Sahlgrenskapodden får vi följa med till akutenheterna och höra mer om hur det är att jobba här, både under dag- och nattetid.

  Medverkande är Hanna Solin, sjuksköterska och Marie Karlsson, nattskötare.

  För dig som inte kan ta del av ljud, finns en transkribering av avsnittet här.