Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Centrum för medicinsk genomik

Centrum för medicinsk genomik (CMG) har till syfte och uppdrag att bidra till samordning och utveckling av vården för patienter som har cancersjukdomar, ärftliga sjukdomar och sällsynta diagnoser. Samlad kompetens inom det genetiska området innebär bättre och snabbare diagnostik, vilket betyder att patienter kan få vård och behandling som är särskilt anpassad efter deras unika behov. Centrumbildningen medför också att ännu bättre service för forskning och utveckling kan erbjudas samtidigt som den snabba utvecklingen inom genomik och precisionsmedicin kan tillvaratas på bästa sätt. CMG erbjuder genetiska laboratorietekniker och analyser inom alla sjukvårdsområden där detta efterfrågas och även för forskning och utveckling. CMG är placerat inom verksamhetsområde Klinisk genetik och genomik som också omfattar patientmottagningsverksamhet inom Klinisk genetik.

Medicinskt processansvariga läkare, MPL;

Sällsynta sjukdomar
Jorge Asin Cayuela
Sofia Thunström

Genetiska sjukdomar
Jesper Ottosson

Solida tumörer

Henrik Fagman

Malign hematologi

Linda Fogelstrand

Mikrobiologi

Magnus Lindh

 

Lars Palmqvist

Verksamhetschef/Centrumchef

Mattias Åbom

Verksamhetsassistent

Senast uppdaterad: 2019-09-12 10:27