Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Genetiklaboratorier

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Sekreterare
måndag - fredag 8:00 - 12:00
Sekreterare
måndag - fredag 12:45 - 16:00

Besöksadress

Medicinaregatan 3B
413 90 Göteborg
Medicinareberget

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Klinisk genetik och genomik
413 45 Göteborg

Vi tar emot prover för cytogenetiska samt molekylärgenetiska analyser av såväl DNA som RNA. Kromosomanalyser utförs för att upptäcka kromosomförändringar och även numeriska avvikelser. Prover från såväl blod, fostervatten, moderkaka, hudbiopsi samt andra material tas emot. Andra tjänster vi utför är förvaring av prover i biobank och extraktion av DNA för vidarebefordran till externa laboratorier.

Ett stort antal metoder används inkluderande NGS, karyotypering, FISH, SNP array, PCR, QF-PCR, MLPA, sekvensering, fragmentanalys, Southern blot, realtids-PCR, etc.

Mirja Henricsson Marcher

Enhetschef


Senast uppdaterad: 2019-05-16 11:53