Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Öron- näs- och halssjukvård

  • På Ansiktsprotetikmottagning Sahlgrenska arbetar vi med ansiktsprotetik och här tillverkas olika typer av ansiktsproteser och ögonproteser.

  • Vi arbetar med diagnostik och behandling av patienter med röststörningar, stamning, läpp-käk-gomspalt, öppet nasalt tal samt vuxna med sväljningsstörningar. Vi träffar vuxna som behandlats för någon form av huvud- halscancer som påverkar tal och sväljning och gör även dyslexiutredningar på vuxna. Mottagningen är knuten till flera team: cochleaimplantatteamet, Kraniofacialt team och könsdysforiteam. En betydande del av verksamheten omfattar specialist- och regionsjukvård. Logopedimottagning Sahlgrenska har nära samarbete med flera enheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till exempelvis plastikkirurgi och odontologiska kliniken. Mottagningen är knuten till Göteborgs Universitet, där flera medarbetare bedriver forskning inom olika logopediska områden, samt undervisar och handleder studenter på logopedprogrammet.

  • Vi tar emot dig med öron-, näs- eller halssjukdom som behöver kirurgisk vård. 

  • Vi tar emot dig med en öron-, näs- eller halssjukdom. Vi har olika specialistmottagningar inom öron-, näs- och halssjukvård inklusive audiologi och foniatri.

  • Vi tar emot dig med öron-, näs- eller halssjukdom. Vi behandlar främst barn och ungdomar.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 07:33