Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ansiktsprotetikmottagning Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Gröna stråket 5
413 46 Göteborg

På Ansiktsprotetikmottagning Sahlgrenska arbetar vi med ansiktsprotetik och här tillverkas olika typer av ansiktsproteser och ögonproteser.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

En ansiktsprotes kan man behöva på grund av medfödda orsaker, efter tumörkirurgi, trauma eller andra sjukdomar. Om det inte går att rehabilitera med kirurgi kan man som patient behöva en protes för att upprätthålla funktion men också av sociala och estetiska skäl.

Ansiktsproteser som ersätter hud kallas epiteser. Det kan vara öron, näsor eller andra delar i ansiktet. Epiteserna kan vara benförankrade och då opereras titanskruvar in i skelettet där de får integrera med skelettet. Det kallas osseointegration. Titanskruvarna användas sedan för att förankra olika avtagbara epiteser.

Här tillverkas även individuellt utprovade ögonproteser. Ögonprotes kan man också behöva på grund av medfödda orsaker, tumörkirurgi, trauma och andra sjukdomar. Ibland ersätter ögonprotesen ett bortopererat öga och ibland görs en protes som ligger utanpå det egna ögat. Barn som växer behöver byta protes ofta för att ansiktet ska växa symmetriskt.

Vi som arbetar här

På Titanenheten arbetar anaplastologer.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvafiga för mottagningen

Cecilia Warnberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-05-03 06:51