Forskning och utveckling

Forskningsnyheter

Den 8 april 2019 öppnar den nya utlysningen ALF-medel för klinisk behandlingsforskning.

Få gedigen kunskap kring arbete med biobankning och biobanksprov som sträcker sig från lagar och regler till praktisk hantering och analys.

Forskningsdagen 7 februari 2019 är ett samarrangemang mellan Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset och vänder sig till medarbetare i båda organisationerna. Denna dag ger tillfälle att få lära sig mer om preklinisk och klinisk spjutspetsforskning i Göteborg.

Välkommen till Nationell Biobankskonferens 2019 på Svenska Mässan i Göteborg den 26-27 mars. Årets tema är ”Biobank Sverige - från idé till verklighet”. Arrangör för konferensen är Biobank Sverige, Biobank Väst är lokal värd.

Nu har Biobank Sverige öppnat tjänsten ELSI-helpdesk. ELSI-helpdesk riktar sig till forskare/doktorander och provsamlingsansvariga inom Sveriges landsting/regioner och universitet.

Forskningsevenemang

19
mar

Poster-verkstad 190319

Starttid:
Sluttid:
20
mar

Engineering Health 2019, Göteborg (Akademi)

Starttid:
Sluttid:
20
mar

Engineering Health 2019, Göteborg (Offentlig sektor)

Starttid:
Sluttid:
21
mar

Hur förhåller vi oss till GDPR i samband med etikprövning? 21 mars 2019

Starttid:
Sluttid:
25
mar

Utbildning

Starttid:
Sluttid:

En naturlig del av verksamheten vid ett universitetssjukhus är samverkan med universitet, näringsliv och andra typer av forskning- och utbildningsinstitutioner. Som en del av det dagliga arbetet vid de flesta enheterna vid sjukhuset bedrivs en omfattande forskning, utveckling och utbildningsverksamhet.


Senast uppdaterad: 2018-12-12 15:04