Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsprojekt

Är du nyfiken på den forskning som bedrivs på Sahlgrenska Universitetssjukhuset? I Västra Götalandsregionens projektdatabas för forskning och utveckling hittar du många av de pågående projekten.

Just nu återfinns över 6000 projektbeskrivningar i databasen och det material som registreras här skapar en viktig informationsplattform till den forskning som bedrivs.


Nedan kan du läsa om några exempel på forskningsprojekt kopplade till Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Brustet hjärta

BROKEN-SWEDEHEART är en världsunik klinisk prövning där forskare vid bland annat Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska ta reda på hur man bäst ska behandla patienter med brustet hjärta.

COPE

COPE- en forskningsstudie och covid-19 och graviditet. Här studeras hur graviditeten och fostret påverkas av covid-19 och vad som händer med hälsan hos mamman och barnet efter förlossningen.

SCAPIS

SCAPIS - en världsunik studie inom hjärta, kärl och lunga. En bank med data, prover och bilder från 30 000 deltagare öppen för forskare i hela landet


Senast uppdaterad: 2022-06-07 13:49