Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskningsstudie PPMC Lungcancer

PPMC Lungcancer är en unik, nationell forskningsstudie där alla patienter med misstänkt eller bekräftad lungcancer får frågan att delta. Studien ska ge ökad kunskap om uppkomsten av lungcancer samt bidra till förbättrad diagnostik, behandling och överlevnad vid lungcancer. 

I Västra sjukvårdsregionen drivs studien i samarbete mellan hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och Regionalt cancercentrum väst.

Forskningsstudie PPMC Lungcancer

Om forskningsstudien

Forskning bidrar till framtidens hälso- och sjukvård. Studien PPMC Lungcancer ska nå nya forskningsgenombrott inom lungcancer. Läs mer om studiens syfte, insamling av prov och de samverkande parterna.

Patienter eller personer

För patienter och närstående

Som deltagare i studien om lungcancer bidrar du till förbättrad diagnostik, behandling och överlevnad vid sjukdom. Vem kan delta i studien och hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

Patient på besök hos läkare

För personal

Här finns information om hur patienter inkluderas i studien, var informationsmaterial finns att hämta samt praktisk information om provtagning, datainsamling och vem som ansvarar för studien.

Forskare vid sitt skrivbord

För forskare

De första analyserna påbörjas när 100 patienter inkluderats i studien. Studien är den hittills mest omfattande insamlingen för patienter med lungcancer som gjort i Västra sjukvårdsregionen.

Kontakta oss

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via studiens funktionsbrevlåda. Här finns också information om oss som ansvarar för och arbetar med forskningsstudien PPMC Lungcancer i Västra sjukvårdsregionen.

Andreas Hallqvist

Bred insamling av prov ska hjälpa lungcancerpatienter

Andreas Hallqvist, ansvarig läkare för PPMC Lungcancer, intervjuas i Sahlgrenskaliv. "– Att det finns en support från alla håll att göra det här är väldigt roligt, att man satsar på infrastrukturen. Det är grunden för vidare forskning."

Statistik studien
Loggor samverkande parter

Senast uppdaterad: 2023-02-27 17:45