Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Nytt geriatriskt utvecklingscentrum ska stärka vården av växande patientgrupp

Publicerad:
Hand känner på annan persons hals

Att fler sköra äldre kommer att behöva vård och omsorg i framtiden är en central fråga för hela sjukvården. Med ett nybildat utvecklingscentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset samlas geriatrisk kompetens för att möta behovet och stärka vården.

– Sköra äldre finns redan i dag på de flesta vårdavdelningar på sjukhuset, så kan vi bättre sprida det geriatriska arbetssättet även utanför geriatrikavdelningarna kommer vi förbättra vården för våra äldre patienter totalt sett, säger Lena Holmquist Henrikson, överläkare i geriatrik och enhetschef för Geriatriskt utvecklingscentrum som invigs den 6 februari.

Sköra äldre kommer att utgör en allt större del av de patienter som vårdas på sjukhus. Sahlgrenska Universitetssjukhuset har de senaste åren gjort flera satsningar på äldre patienter, som till exempel nya rutiner för screening och omvårdnad på akutmottagningarna och mobila team för sjukvård i hemmet. 

I april 2019 beslutade Sahlgrenska Universitetssjukhuset att bilda ett Geriatriskt utvecklingscentrum för att ytterligare stärka vården och forskningen kring den växande patientgruppen. Den 6 februari 2020 är det dags för centrumbildningen att invigas. 

– Genom att knyta forskning, utveckling och utbildning om sköra äldre i ett kunskapscentrum vill vi höja kunskapen om patientgruppen på sjukhuset och utveckla nya arbetssätt för att kunna möta det växande behovet, säger Lena Holmquist Henrikson.


Publicerad: