Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Sahlgrenska Universitetssjukhuset på silverplats i Dagens Medicins årliga ranking

Entrén till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och människor som går förbi

Arbetet med den medicinska kvaliteten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har visas på goda resultat i olika mätningar. Nu senast i Dagens Medicins årliga ranking av de bästa sjukhusen.

I januari varje år presenteras Dagens Medicin den årliga listan över Sveriges bästa sjukhus. I årets ranking gick sjukhuset från placering sju av sju till silverplacering på listan. De parametrar som väger tyngst i mätningen är just medicinisk kvalitet, med andra ord resultaten av det kliniska arbetet på sjukhuset.

– Det är glädjande att vårt arbete syns i rankingar men det viktigaste är att sjukhuset fortsätter arbeta långsiktigt och konsekvent med att följa upp och förbättra medicinska resultat, förste chefläkare Per Karlsson.

Sjukhuset arbetar med att kontinuerligt följa upp den medicinska kvaliteten på flera olika sätt. Bland annat i form av rapporten "Sjukvård i Västra Götalandsregionen 2019" som publicerades i november.

– Under året har vi arbetat och följt upp våra medicinska resultat som presenteras i rapporten. Där framgår att Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan ett år tillbaka har förbättrat sig signifikant inom 21 procent av indikatorerna och jämfört med två år tillbaka har 27 procent av indikatorerna förbättrats, säger förste chefläkare Per Karlsson.

De kategorierna som tar mest plats i Dagens Medicins underlag är dels den medicinska kvaliteten, allt från cancerbehandling till förlossningsvård, samt tillgängligheten (till exempel vårdköer). Men också faktorer som överbeläggningar och patientsäkerhet påverkar rankningen av sjukhusen.

– För oss är det viktiga att ständigt arbeta med att gradvis försöka förbättra våra medicinska resultat och det arbetar vi långsiktigt med. Vi har dock en bra bit kvar, framförallt när det gäller tillgängligheten.

Dagens Medicins rankinglista.


Senast uppdaterad: 2020-02-27 12:37