Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Skärpta rekommendationer för besök på sjukhusen

Publicerad:
coronavirus

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning av covid-19 i Västra Götalandsregionen och har höjt risknivån till mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Det innebär bland annat att dörrarna in till sjukhuset stängs.

Skärpta rekommendationer

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning av covid-19 i Västra Götalandsregionen samt i Region Stockholm, och har höjt risknivån till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. 

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset gäller följande för besök till sjukhuset:

  • Om du som patient har ett sedan tidigare inbokat besök på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har fått symtom på luftvägsinfektion - kontakta din mottagning och diskutera om din tid skall flyttas fram eller ej.
  • Har du symtom som torrhosta, feber och andningsbesvär, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården på bästa sätt.
  • Från och med 18 mars stänger sjukhusets alla entréer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset: Sahlgrenska, Östra, Mölndal och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det är viktigt att man som patient med avtalad tid tar med sig sin kallelse för att komma in. 
  • Patient som är i absolut behov av ledsagare får ta med sig en person på akuta eller planerade besök. Även denna person får inte visa tecken till luftvägsinfektion. Det är viktigt att ta kontakt med den aktuella mottagningen och se om besöket ska kvarstå och om det är okej att ta med ledsagare.
  • Endast en vuxen får följa med barn vid planerade och akuta besök.
  • Besök till avdelningar sker endast efter muntlig överenskommelse med respektive avdelning. Besökare kan ringa till avdelningen via växeln.

Syftet med att låsa sjukhusets entréer är att minska risken för smittspridning inne på sjukhusen, för att värna svårt sjuka och sköra patienter.

Entrévärdar kommer att finnas på plats vid huvudentréer och andra utvalda entréer på alla sjukhustomter på vardagar mellan klockan 07:00 och 19:30 för att släppa in patienter med avtalad tid. 

Följ alltid anvisningar på skyltar vid sjukhusets entréer och mottagningar. Ju fler personer som befinner sig på sjukhusområdet, desto större risk för allmän spridning av luftvägsinfektion med covid-19. En spridning till sjukhusets patienter och medarbetare kan få mycket allvarliga konsekvenser.


Publicerad: