Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ortopedteknik mottagning Göteborg

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
10:00 - 12:00

Faxnummer: 031-408162

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Falkenbergsgatan 3
412 85 Göteborg

OBSERVERA

Just nu är det flera pågående nybyggen kring Ortopedtekniks adress i Göteborg. Det gör att vissa vägar emellanåt är avstängda eller enkelriktade under perioder. Tänk på att vara i god tid till ditt bokade besök framförallt du som kör bil till oss.

För förtroendeskrivare

Hos oss kan du som är i behov av proteser, bröstproteser, ortoser, behandlingsskor eller inlägg få hjälp.

Söka vård hos oss

För att komma till ortopedteknik behöver du ett medicinskt underlag, en remiss. Om du har fått en remiss från din vårdgivare, vänligen skicka den till oss så hör vi av oss till dig.

Det är också möjligt att göra en så kallad egen vårdbegäran (egenremiss). Det är en blankett som du själv fyller i och skickar in till oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Efter att vi har mottagit remiss kallas du till ortopedtekniska avdelningen efter medicinsk prioritet. Vi omfattas inte av vårdgarantin men arbetar aktivt för att ha korta köer.

För dig som kan komma med kort varsel så kan du ringa på tel: 031-3438214 mellan klockan 07.45-08.30, måndag-fredag, för att höra om det finns lediga tider samma dag eller dagen efter.

Du hittar information om våra jourer och dess öppettider i menyn.

Patientinformation i kolumnen till höger på sidan.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

  • Tänk på att komma i god tid för registrering i kassan där du också betalar. Vi ser gärna att du betalar med kort

  • Besöket kostar 100 kr för vuxna från 20 år. Kostnad för hjälpmedlet kan tillkomma.

  • Ta med tidigare hjälpmedel eller skor vid inläggsförsörjning för att vi ska kunna göra rätt åtgärd.

  • Tänk på att ett besök hos oss kan dra ut på tiden. Har du en bokad återtransport eller annan tid att passa är det bra om du informerar handläggaren om detta.

  • Om du har fått förhinder men inte lämnat återbud senast 24 timmar före besöket måste du betala hela avgiften, även om du har frikort eller är under 20 år.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel ortopedingenjör, ortopedskotekniker, ortopedtekniker, fysioterapeut och administrativ personal.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
John Alnemo, enhetschef
Telefon: 031-343 81 56
E-post: john.alnemo@vgregion.se

Ansvariga för mottagningen

OBSERVERA

Just nu är det flera pågående nybyggen kring Ortopedtekniks adress i Göteborg. Det gör att vissa vägar emellanåt är avstängda eller enkelriktade under perioder. Tänk på att vara i god tid till ditt bokade besök framförallt du som kör bil till oss.

För förtroendeskrivare

John Alnemo

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Shahrokh Arami

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-11-23 09:40