Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Hud- och könssjukvård

  • Vi utreder misstänkta arbets- och miljörelaterade hud besvär som kan orsakas av kontaktallergi. Här finns personal med särskild kompetens inom arbets- och miljödermatologi: specialistläkare, biomedicinska analytiker och yrkeshygieniker. Yrkeshygienikern utreder patientens kemiska miljö i arbetet och/eller på fritiden.

  • Vi vänder oss till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

  • Vi tar emot dig som behöver behandling eller utredning av hudsjukdomar och bensår. 

  • Vi vänder oss till dig med hudsjukdom. Vi har förutom en allmän hud- och prickmottagning också olika specialmottagningar för bland annat hudtumörer, malignt melanom och operation av tumörer.

  • Vi vänder oss till dig som patient och dig som närstående som behöver samtalsstöd i samband med hud- och könssjukvård. 

  • Vi vänder oss till dig med misstanke om sexuellt överförbar infektion (STI). Vi tar också emot dig med hudsjukdom i underlivet, på bokat besök efter vårdbegäran/remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan även testa dig för könssjukdomar på din vårdcentral eller ungdomsmottagning.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 07:24