Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Gayhälsan

Tillfällig information Gayhälsan har stängt sin drop-in mottagning. Möjlighet finns dock att boka tid via 1177 Vårdguidens E-tjänst Könsmottagningen Sahlgrenska eller via telefon.

Vaccin mot apkoppor
I nuläget ges vaccin mot apkoppor i första hand till MSM (män som har sex med män) som står på PrEP- behandling och som har någon bakomliggande sjukdom eller medicin som gör att man är känsligare för infektion, samt MSM på PrEP som haft en sexuellt överförbar sjukdom inom de senaste 6 månaderna. Vaccinet ges i två doser som förebyggande behandling.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Avbokning
måndag - söndag
dygnet runt
Telefonbokning
måndag
11:00 - 12:00
Rådgivning
måndag - torsdag
13:00 - 14:00
Telefonbokning
onsdag
11:00 - 12:00
Telefonbokning
fredag
11:00 - 12:00

Växeltelefon

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg

Vi vänder oss till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Söka vård hos oss

Du kan testa dig för sexuellt överförbara infektioner som går under smittskyddslagen, såsom klamydia, gonorré, syfilis och hiv. 

Misstänker du kondylom (könsvårtor)? kontakta din vårdcentral. Om behov finns av bedömning eller behandling inom specialistvården har vårdcentralen möjlighet att skriva remiss till oss. 

Tillgänglighet

Du behöver boka tid för att komma till oss. Du kan boka tid via 1177 Vårdguidens E-tjänst. Du kan även ringa oss på ovan nummer(det finns tider utöver de som inte syns på 1177/nätet)

Önskar du testa dig utan besvär eller symtom kan du även vända dig till din vårdcentral. Är du under 25 år kan du även söka dig till en ungdomsmottagning (se respektive mottagnings öppetider).

Vid ditt besök hos oss

Besök som enbart avser sjukdomar som går under smittskyddslagen är kostnadsfria. Övriga sjukdomar och diagnoser debiteras enligt gällande taxa. Frikort gäller.

Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad. Önskar du betala kontant kan du göra detta i Hudmottagningens reception på Gröna stråket 16, entréplan, incheckning 10. Den är öppen vardagar 07.15 – 16.00.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du har fått ett partnerbrev ska du ta med detta.
  • Ska du testa dig för könssjukdom bör du inte ha kissat på en timme. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare och kurator. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se 

Ansvariga för mottagningen

Roumiana Danar

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Petra Tunbäck

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2023-03-22 11:16