Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Gayhälsan

Tillfällig information Gayhälsan är stängd tills vidare p g a rådande situation. Det går bra att boka tid övriga tider/dagar via telefon, se nr nedan el 1177.se.

Har du luftvägsbesvär och/eller feber eller har vistats med någon som har konstaterad corona/covid-19-smitta ska du inte komma till sjukhuset.

Håll dig uppdaterad om vad som gäller, i första hand genom att läsa på 1177.se (för att hjälpa till att inte överbelasta telefon).

Står du på immunsupprimerande systembehandling så rekommenderar vi från Hudkliniken Sahlgrenskas sida att man fortsätter med behandlingen mot sin hudsjukdom, iakttar råden om handhygien och undviker kontakt med sjuka personer. Vi rekommenderar att man går in och läser, samt håller sig uppdaterad och följer råden på 1177.se. Det är också viktigt att man följer råden om reserestriktioner. Om man trots allt själv väljer att göra uppehåll i sin behandling vill vi att man meddelar kliniken detta, i första hand via 1177.se.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Avbokning
måndag - söndag dygnet runt
Telefonbokning
måndag - fredag 11:00 - 12:00
Rådgivning
måndag - torsdag 13:00 - 14:00

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Hållplats: Sahlgrenska huvudentré. P-plats: P-hus Dubbdäcket. Hudkliniken, Gröna stråket 16. Den gula byggnaden vid Gröna stråkets västra ände, uppför backen vid rondellen.

Inre vägbeskrivning

Plan 99, Sahlgrenska sjukhuset

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Gayhälsan
Gröna Stråket 16
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig som är man och har sex med andra män, samt dig som identifierar dig som transperson. Här kan du testa dig för hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Söka vård hos oss

Du kan testa dig för sexuellt överförbara infektioner som går under smittskyddslagen, såsom klamydia, gonorré, syfilis och hiv. Har du fått blåsor i underlivet och misstänker herpes, kan vi ta ett herpesprov. Observera att detta endast gäller om du har aktuella besvär med färska blåsor.

För alla övriga sjukdomar och diagnoser, såsom kondylom och utslag, ska du söka på vårdcentralen för bedömning först. Första behandling för exempelvis kondylom ska ges på vårdcentralen. Om behov finns av bedömning eller behandling inom specialistvården har vårdcentralen möjlighet att skriva remiss till oss. Således krävs remiss innan du kan få tid för bedömning av dessa åkommor hos oss.

Tillgänglighet

Gayhälsan är endast öppen under terminerna. Vi finns på könsmottagningen på Sahlgrenska Universitetsjukhus. Vi har drop in måndagar 16.30-18.00.

Du kan även boka tid på könsmottagningen via1177 Vårdguidens E-tjänst.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl dig på könsmottagningens kassa. Besök som enbart avser sjukdomar som går under smittskyddslagen är kostnadsfria. Övriga sjukdomar och diagnoser debiteras enligt gällande taxa. Frikort gäller.

Du kan betala med kort eller få en faktura hemskickad. Önskar du betala kontant kan du göra detta i Hudmottagningens reception på plan 1, som är öppen vardagar 07.15 – 16.00.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Om du har fått ett partnerbrev ska du ta med detta.
  • Ska du testa dig för könssjukdom bör du inte ha kissat på en timme. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031-342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se 

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Roumiana Danar

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Petra Tunbäck

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2020-09-14 10:47