Hudmottagning Sahlgrenska

Tillfällig information På grund av stambyte kommer det att vara lite rörigt på mottagningen från och med vecka 45. Vi ber om ursäkt för stöket, men hoppas att det trots allt ska flyta för dig när du är här!
Periodvis kan det vara svårt att nå oss via telefon. Om du behöver omboka/avboka din tid välj knappvalet Avboka i telesvar och tala in att du vill omboka/avboka tiden och om ny tid önskas. Har du bank id kan du med fördel gå in via 1177.se sök hudmottagningen Sahlgrenska och omboka/avboka tiden där. Tack för din förståelse.

Om du under väntetiden skulle försämras eller om dina besvär skulle ändra karaktär ska du kontakta den läkare som skrev remissen.
Du kan kontakta oss via 1177.se för olika tjänster. Tänk på att var ute i god tid för receptförnyelse

Är du patient på vår Ljus- och hudbehandlingsavdelning var god ring 031 - 342 11 12

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Även1177vårdguid
måndag - fredag 7:30 - 17:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 15:45

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset

Vägbeskrivning

Hudkliniken, Gröna stråket 16. Den gula byggnaden vid Gröna stråkets västra ände, uppför backen vid rondellen.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Verksamheten för hud- och könssjukvård
Gröna stråket 16
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig med hudsjukdom. Vi har förutom en allmän hud- och prickmottagning också olika specialmottagningar för bland annat hudtumörer, malignt melanom och operation av tumörer.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Remisshandläggning

Remissen som skickats till oss innehåller en beskrivning av dina symtom och graden av besvär. Hudklinikens specialistläkare bedömer remissen när den inkommit. Om tillräcklig information finns i remissen beslutar specialistläkare om besök för utredning och/eller behandling är motiverat av medicinska skäl. Varje remiss ges en prioritetsgrad från 1-3 baserat på den medicinska bedömningen. Om specialistläkarvård inte är motiverad av medicinska skäl skickas remissen tillbaka till inremitterande läkare, ofta tillsammans med behandlingsråd. När bedömningen är klar, får du en bekräftelse på att vi fått remissen.
Kallelse skickas ut ca 4 veckor innan behandlingsdag. Om du inte har möjlighet att komma på besök vid den erbjudna tiden är vi tacksamma om du meddelar oss snarast möjligt så att just den tiden kan ges till annan patient på väntelistan.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen/kassan för Hudmottagningen på plan 1. Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontakt, med kort eller få en faktura hemskickad. 

Alla besök hos oss är tidsbokade. Ibland kan det uppstå förseningar och vi hoppas att du har förståelse för detta.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska och läkare. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031 - 342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Roumiana Danar

Vårdenhetschef
Telefonnummer

Frida Appelqvist

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2018-09-17 13:04