Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hudmottagning Sahlgrenska

Tillfällig information Har du luftvägsbesvär och/eller feber eller har vistats med någon med covid-19 ska du inte komma till sjukhuset.

Covid-19-vaccination: Utifrån hudsjukdom/behandling för hudsjukdom finns inga hinder för att vaccinera sig. Man bedöms heller inte ha ökad risk för covid-19-infektion och därför påverkas inte när du får din vaccination. De flesta som går hos oss kommer få vaccinera sig på vårdcentral. Undantag är vissa personer med hudlymfom där hematolog tar ställning och organtransplanterade personer där transplanterande klinik gör så. Följs man för andra sjukdomar så är det den behandlande kliniken som tar ställning till var vaccination ges.

Står du på immundämpande systembehandling mot hudsjukdom rekommenderar vi att fortsätta med denna och iaktta allmänna råd på tex 1177.se. Viktigt att även följa råden om reserestriktioner. Väljer man trots allt att göra uppehåll i sin behandling vill vi att man meddelar kliniken detta, i första hand via 1177.se.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Även1177vårdguid
måndag - fredag
7:30 - 17:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 15:45

Besöksadress

Gröna stråket 16
413 46 Göteborg

Vi vänder oss till dig med hudsjukdom. Vi har förutom en allmän hud- och prickmottagning också olika specialmottagningar för bland annat hudtumörer, malignt melanom och operation av tumörer.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Remisshandläggning

Remissen som skickats till oss innehåller en beskrivning av dina symtom och graden av besvär. Hudklinikens specialistläkare bedömer remissen när den inkommit. Om tillräcklig information finns i remissen beslutar specialistläkare om besök för utredning och/eller behandling är motiverat av medicinska skäl. Varje remiss ges en prioritetsgrad från 1-3 baserat på den medicinska bedömningen. Om specialistläkarvård inte är motiverad av medicinska skäl skickas remissen tillbaka till inremitterande läkare, ofta tillsammans med behandlingsråd. När bedömningen är klar, får du en bekräftelse på att vi fått remissen. Kallelse skickas ut ca 4 veckor innan behandlingsdag. Om du inte har möjlighet att komma på besök vid den erbjudna tiden är vi tacksamma om du meddelar oss snarast möjligt så att just den tiden kan ges till annan patient på väntelistan.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen/kassan för Hudmottagningen på plan 1. Du betalar vid din ankomst. Du kan betala kontakt, med kort eller få en faktura hemskickad. 

Alla besök hos oss är tidsbokade. Ibland kan det uppstå förseningar och vi hoppas att du har förståelse för detta.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska och läkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Alternativt kontakta:
Karin Olsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031 - 342 88 89
E-post: karin.g.olsson@vgregion.se

För frågor kring din remiss, väntetider eller liknande, ring vår tidsbokning 031-342 38 74

Ansvariga för mottagningen

Roumiana Danar

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-03 08:25