Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Hybrid och intervention

  • Vi är en kärlkirurgisk specialistavdelning som tar emot dig som ska genomgå en behandling eller operation på grund av sjukdom i kroppens pulsådror. De vanligaste orsakerna är benartärsjukdom (åderförkalkning i benens pulsådror), förträngning på halspulsådern eller pulsåderbråck.

  • På Intervention 1 har vi specialkompetens inom radiologisk angioutrustning, här utför vi olika interventionella behandlingar i kroppens olika blodkärl inom Neuro- (hjärnan) och i Buk-Kärlområdet, förutom i hjärtats blodkärl.

  • Här utförs bland annat kranskärlsröntgen, ballongvidgning (PCI) och strukturell intervention till exempel TAVI (ny aortaklaff). Här utförs också inläggning av pacemaker och ICD.

  • Vi tar emot dig med hjärtrytmrubbning och som ska göra en inspelning av EKG. Här utförs utredningar och behandlingar av hjärtrytmrubbningar samt utredning av hjärtsvikt med hjärtkateterisering och hjärtbiopsier.

  • Vi tar emot dig som har misstänkta besvär eller konstaterade förändringar i de större pulsådrorna i hela kroppen. Åderförkalkning och aneurysmsjukdom (pulsåderbråck) är de vanligaste orsakerna till att man överväger kärlkirurgi.

  • Vi är en forskningsenhet och tar emot dig som är patient på kärlkirurgen.

  • Vi tar emot dig som ska opereras inom specialområdena bröst-, endokrin-, mag/tarm-, kärl-, leverkirurgi och urologi. Vi tar också emot dig som ska genomgå en njur-, pancreas- och levertransplantationer eller avancerad rygg-, tumör- och traumakirurgi inom ortopedi.  

  • Vi tar emot dig som är patient inom neurosjukvården och behöver opereras akut eller planerat. Vi utför kirurgiska ingrepp i hjärna och ryggmärg med anledning av tumörer, blödningar, kärlmissbildningar och epilepsi. Vi utför också akut kirurgi inom hand-, plastik- och öronkirurgi. Vi tar även hand om patienter som behöver sövas i samband med röntgen och MR-undersökningar.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 07:25