Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Kardiologi

  • Vi tar emot dig med en hjärtrelaterad sjukdom som exempelvis hjärtsvikt eller hjärtrytmrubbning. Vi utreder också dig som ska genomgå en eventuell hjärttransplantation.

  • På Avdelning 26 hjärtdagsjukvård vårdar vi patienter över dagen som kommer till oss hemifrån eller från ett annat sjukhus för att göra till exempel en kranskärlsröntgen, ballongvidgning av kranskärl, en ablation, få en pacemaker eller elkonverteras på grund av förmaksflimmer.

  • På Avdelning 92 fokuserar vi på vård och behandling vid akut hjärtinfarkt och kärlkramp med en hög grad av övervakning i det akuta skedet. Vi vårdar även patienter med andra hjärtsjukdomar.

  • På avdelning 93 vårdar vi dig med hjärtsjukdom som exempelvis hjärtinfarkt, hjärtsvikt eller hjärtrytmrubbning och som kan behöva intensivvård. Vi erbjuder även övervakningsplats när ditt tillstånd stabiliserats. Till oss kommer du om du ska utredas för hjärtsvikt och en eventuell hjärttransplantation.

  • Vi vänder oss till dig med en hjärtsjukdom som hjärtsvikt, hjärtrytmrubbningar eller kranskärlssjukdom. Vi tar också emot dig med blodfettsrubbningar.

  • HLR-centrum har ansvar för utbildning och utveckling inom HLR (Hjärt-Lung-Räddning) på Sahlgrenska. Vi utbildar instruktörer som i sin tur utbildar övrig personal. I mån av tid kan vi även hålla utbildningar för personal utanför sjukhuset. Till instruktörer hyr vi även ut utbildningsmaterial.

  • Till oss kan du vända dig om du behöver hjälp att sluta röka eller snusa.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 07:38