Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 13 hjärtavdelning Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

fem dygnsavd
måndag - fredag
7:00 - 21:00

Växeltelefon

Öppettider

femdygnsavd
måndag - fredag
7:00 - 21:00

Besökstider

måndag - fredag
14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Vi tar emot dig med en hjärtrelaterad sjukdom som exempelvis hjärtsvikt eller hjärtrytmrubbning. Vi utreder också dig som ska genomgå en eventuell hjärttransplantation.

Din vistelse hos oss

Du som patient kommer till vår avdelning via ambulans, akutmottagning eller för planerad behandling. Om du kommer för en planerad behandling är det viktigt att du noga följer de instruktioner som skickats hem till dig inför din undersökning och behandling.

När du kommer till oss har vi ett samtal där du kommer att få information om din vistelse och tar upp eventuella frågor du har om din tid på avdelningen. Under inskrivningsdagen kommer en del undersökningar att utföras och det kan bli en del väntetid mellan dessa. Det kan ta lite tid innan du får din sängplats och vi hoppas att du har förståelse för detta.

Checklista inför din vistelse

  • Skriv gärna ner vilka mediciner du äter och frågor du önskar ställa inför din vistelse.
  • Ta med fotolegitimation, toalettartiklar, bekväma skor, fickpengar och eventuella mediciner för första dygnet.
  • Anmäl ditt besök på sjuksköterskeexpeditionen.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar vi i  team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor vilket gör att vi kan ta tillvara alla yrkeskategoriers kunskap och kompetens. Till vår avdelning är också fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator knutna. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Ansvariga för avdelningen

Susanne Henningsson

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2022-01-26 07:43