Enheter

Enheter Thorax

 • Avdelning 12 och 25 Thorax

  Vi tar emot dig som ska genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta eller lungor.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat, lungtumörer och andra lungsjukdomar. 

 • Operation 2 Sahlgrenska

  Vi tar emot dig som ska genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta, lungor eller blodkärl.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat eller i benens kärl, förträngningar i halsens kärl, pulsåderbråck, lungtumörer och andra lungsjukdomar. Vi utför även hjärt- och lungtransplantationer. 

 • Thoraxintensivavdelning

  Vi tar emot dig som behöver intensivvård efter en operation eller transplantation av hjärta eller lungor. Vi vårdar även dig med svår hjärt- eller lungsvikt.

 • Thoraxmottagning Sahlgrenska

  Vi vänder oss till dig som har en hjärt- eller lungsjukdom. Till oss kommer du för inskrivning inför din operation eller återbesök.

 • Övernattningsrum Högsbo sjukhus

  Vi erbjuder övernattningsrum till dig som ska genomgå operation eller behandling på Sahlgrenska sjukhuset och inte bor i Göteborgsområdet. Även dina närstående har möjlighet att övernatta hos oss, ni får då tillgång till ett av våra dubbelrum.