Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Thoraxintensivavdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Vi tar emot dig som behöver intensivvård efter en operation eller transplantation av hjärta eller lungor. Vi vårdar även dig med svår hjärt- eller lungsvikt.

Din vistelse hos oss

Besök från närstående inklusive barn är en viktig del i tillfrisknandet för dig som patient vilket vi välkomnar här på Thoraxintensiven. Vi vill att anhöriga kontaktar ansvarig sjuksköterska innan besöket för att boka in en tid som passar. Det är viktigt att alla är friska inför besöket.

Vi är en intensivvårdsavdelning med hög teknologi vilket innebär att vi har all medicinteknisk utrustning och övervakningsutrustning som krävs för att vårda och övervaka dig som patient.

Om du som patient eller närstående vill ha kontakt med kurator, präst eller tolk kan du prata med personalen på vår avdelning så hjälper vi dig. För dig som vårdas en längre tid på vår avdelning skriver vi dagbok. Du som patient och dina närstående blir då erbjudna återbesök på vår PostIVA-mottagning en tid efter vårdtiden.

Vi vill med den här filmen visa dig olika miljöer som du kan möta när du ska vårdas på Sahlgrenska sjukhuset. Filmen handlar om Thorax intensivvårdsavdelning Sahlgrenska.

(Filmen är ca 10 minuter lång.)

Thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA)på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat undersköterskor, IVA-sjuksköterskor, fysioterapeuter och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Maria Petersson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lukas Lannemyr

Vårdenhetsöverläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-30 13:22