Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sällsynta dagen 2023 - Precisionsmedicin

På Sällsynta dagen, den 28 februari klockan 14:00-16:15, bjuder CSD Väst in till ett webbinarium på temat "Precisionsmedicin - nya möjligheter för sällsynta hälsotillstånd". Där du får höra om olika aspekter, möjligheter och utmaningar gällande precisionsmedicin. Nedan kan du läsa om dagen, de olika verksamheterna som anordnar evenemanget, hur de arbetar med precisionsmedicin och ta del av presentationsfilmer.

Sällsynta dagen

Sällsynta dagen startade genom ett svenskt initiativ av Riksförbundet Sällsynta diagnoser på skottdagen den 29 februari 2008. En dag som symboliserar sällsyntheten med syfte att sprida kunskap och öka medvetenheten om sällsynta hälsotillstånd/diagnoser/sjukdomar.
Sedan ett antal år tillbaka uppmärksammas dagen världen över den sista dagen i februari varje år, så också i Sverige. 

Precisionsmedicin

Precisionsmedicin är individanpassad prevention, diagnostik, behandling och uppföljning.
Individanpassade och skräddarsydda behandlingar används inom många sjukdomsgrupper, såsom cancer, infektionssjukdomar och sällsynta ärftliga sjukdomar. Målet är att genom detaljrik kartläggning av sjukdomsorsak tidigt kunna upptäcka symtom, förbättra behandling och förhindra sjukdomsutveckling.

Arrangörer Sällsynta dagen 2023

Centrum för sällsynta diangoser Väst anordnar den 28 februari 2023 ett webbinarium på temat "Precisionsmedicin - nya möjligheter för sällsynta hälsotillstånd". Ågrenska, Mun-H-Center och Riksförbundet Sällsynta diagnoser är medarrangörer till evenemanget.

Centrum för sällsynta diagnoser Väst

Ågrenska

Mun-H-Center

Riksförbundet Sällsynta diagnoser


Senast uppdaterad: 2023-01-26 16:17