Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Centrum för sällsynta diagnoser Väst

Upplyst gångbro vid Sahlgrenska sjukhuset. Bron lyser i grönt, rosa och blått och lystes upp i samband med Sällsynta dagen 2022.

Centrum för sällsynta diagnoser Väst är ett kunskaps- och kompetenscentrum för Västra Götalandsregionen och norra Halland. Till CSD Väst kan vårdgivare såväl som personer med sällsynta hälsotillstånd och deras närstående, liksom andra aktörer, vända sig för att få hjälp att hitta information, experter, expertteam eller patientnätverk.

Ett expertteam av läkare och sjuksköterskor går genom sjukhuskorridor med medicinsk utrustning.

Expertteam hos CSD Väst

Hos CSD Väst finns flertalet expertteam som bedriver vård av hög internationell kvalitet och arbetar med riktlinjer för vård och behandling. Läs mer här.

Klippor, blå himmel och en fyr längre bort i fjärran.

Månadens expertteam

Här kommer du kunna läsa mer om de olika expertteamen som finns kopplade till CSD Väst.

Nyheter

Klicka här för att läsa nyheter och aktuella artiklar som rör området sällsynta hälsotillstånd.

Kontakta CSD Väst

Till CSD Väst kan vårdgivare såväl som personer med sällsynta hälsotillstånd och deras närstående, liksom andra aktörer, vända sig för att få hjälp att hitta information, experter, expertteam eller patientnätverk.

CSD:s övergripande mål är att förbättra livsvillkoren för personer med sällsynta hälsotillstånd. I sitt arbete verkar CSD för att personer som har sällsynta hälsotillstånd får samma möjlighet till diagnos, adekvat behandling och samhällsservice som andra invånare har enligt svensk lagstiftning.

 

 

 

CSD Väst

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

Måndag och torsdag 13:00 - 15:00

Tisdag och fredag 9:00 - 11:00


Senast uppdaterad: 2022-09-22 10:05