Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sahlgrenska Comprehensive Cancer Centre

Sahlgrenska Comprehensive Cancer Centre samordnar alla delar inom cancerområdet, från forskare och kliniska professioner till patienter och externa aktörer. Målet är världsledande vård och forskning för och med patienten. Organisationen ackrediterades som ett av Europas Comprehensive Cancer Centres 2022.

Sahlgrenska Comprehensive Cancer Centre (SCCC) har skapats för att möta behovet av en samordning för vård och forskning inom cancerområdet.  Målet är att med högsta möjliga kliniska kompetens och forskning i framkant samarbeta för att kunna ge patienterna den bästa möjliga vård.

Ett av fundamenten är patientmedverkan. Varje patient ska vara väl insatt i sin vård och utifrån sina behov och erfarenheter kunna medverka i beslutsfattande som rör den egna vården. Ett annat fundament är öppenheten, att alla data som beskriver vår verksamhet ska finnas tillgängliga för allmänheten.

Centralt för SCCC är också en ständig utveckling som inte bara riktar sig till vårdpersonalen utan som också ser till patienternas och deras närståendes behov av information och utbildning. 


Senast uppdaterad: 2023-11-24 09:06