Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

De utbildade sig till specialister på arbetstid

Sjuksköterskor, skötare, undersköterskor och barnsköterskor som är anställda på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har möjlighet att specialistutbilda sig med bibehållen lön. Här berättar elva medarbetare om hur det var att ta steget.

”Jag hade bestämt redan när jag läste till sjuksköterska att jag skulle bli operationssjuksköterska. Jag är intresserad av hur kroppen fungerar och vill förstå hur den fungerar på riktigt, det är väldigt spännande. Under utbildningen får man se många olika arbetsplatser och alla har sin grej, jag var på ortopedin och då blev det naturligt att jag hamnade här. Under utbildningen lär man sig grunderna men sen ska man hela tiden anpassa det till verkligheten och nya moment. Jag är sjuksköterska i grunden som jag är trygg i men det är kul att vara specialist, att ha sin spetskompetens, det andra finns alltid kvar att gå tillbaka till om jag vill. Jag är inte färdiglärd, jag lär mig nya saker hela tiden och kollegor är väldigt hjälpsamma, vi hjälps åt.  

Om du funderar på att söka utbildningsbefattning så gör det för guds skull. Jag har aldrig haft ett så bra år. Jag fick läst utbildningen med fullt betalt och har kunnat leva precis som när jag arbetar heltid och kunnat fokusera helt på studierna, det är en fantastisk möjlighet.” 

Linn Johansson, operationssjuksköterska på Operation 3, Mölndals sjukhus. Hon tog examen i juni 2021 och studerade under ett år på heltid med utbildningsbefattning. 

Läs artikeln i Sahlgrenskaliv – sjukhusets digitala magasin.

 


Senast uppdaterad: 2022-03-15 13:55