Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Lekterapi och bibliotek

Tillfällig information På grund av covid-19-viruset är lekterapins lokaler (inkl. bibliotek och skola) stängda.
Undervisning och aktiviteter med patienter på avdelningar och vårdrum kommer att fortsätta som vanligt.
Syskonstödjarna finns tillgängliga för syskon efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg

Drop-in

måndag 13:00 - 16:00
tisdag - fredag 9:00 - 16:00
lördag 10:00 - 15:00

Yttre vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Kollektivtrafik: Vänligen se www.vasttrafik.se för information. Se vidare skyltning inom sjukhusområdet. Parkering finns utanför entrén till Barnkliniken. Passera det stora skeppet i entrén och följ skyltningen genom korridoren med röd och blå löparbana.

Inre vägbeskrivning

Plan 0, Östra sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Lekterapi och bibliotek
416 85 Göteborg

Vi vänder oss till dig som vårdas på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Vi vill bidra till en frizon i sjukhusvärlden, vara en trygg miljö där du och dina närstående kan leka, skapa och koppla av. 

Vid ditt besök hos oss

Du får gärna komma till oss i samband med besök på sjukhusets mottagningar eller om du ligger inne på någon av våra avdelningar. Du behöver inte boka tid eller på något sätt meddela att du kommer, det är bara att titta in. 

Här finns massa roligt som du kan hitta på. Vi har bland annat datorer, tv-spel, biljard, pingis, en musikstudio, lekrum, ett skapande rum och en läkande trädgård.

Varje vecka erbjuder vi kulturella aktiviteter som teater, musik, trolleri eller filmvisning. 

På biblioteket finns böcker, filmer, spel och musik.

Om du inte kan lämna ditt vårdrum på avdelningen kan en lekterapeut eller en bibliotekarie komma till dig. 

Sjukhusskolans lärare erbjuder undervisning, antingen på sängkanten eller nere i skolans lokaler. Skolan hittar i anslutning till lekterapins lokaler. 

Om ditt syskon vårdas på sjukhuset kan du få stöd av en syskonstödjare. Syskonstödjarna är utbildade pedagoger med fokus på det friska syskonets behov. 

Att vara lite rädd när man är på sjukhuset är väldigt vanligt. På lekterapin finns ett ”mini-sjukhusrum” där barnet kan närma sig det man känner obehag inför och kanske leka bort lite av sin oro. Personalen kan ge råd om vad närstående kan göra för att hjälpa sitt barn. 

Checklista inför ditt besök:

  • Barn får inte vara i lokalerna utan ansvarig vuxen. Att en närstående finns i närheten ger trygghet och är en förutsättning för att lek ska kunna uppstå. 
  • Du som besökare får inte ha någon infektion eller liknande som kan innebära smittorisk för övriga. 
  • Ett gott råd är att se till att planera så att det finns tid att komma till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Vi som arbetar här

Vi är specialpedagoger, fritidspedagoger, förskollärare, lärare och bibliotekarier.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ansvariga för enheten

Sofia Månsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-09-15 09:23