Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lekterapi och bibliotek

Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag
13:00 - 16:00
tisdag - fredag
9:00 - 16:00
lördag
10:00 - 15:00

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Lekterapi och bibliotek vänder sig till dig som vårdas inom barnsjukvården. Vi erbjuder anpassade aktiviteter på vårdrummet eller i våra lokaler. Vi erbjuder en trygg miljö där du och dina närstående kan leka, skapa och koppla av. Vi har också olika metoder till stöd och hjälp för att göra skrämmande vårdsituationer hanterbara. Lekterapi finns både på Drottning Silvias barnsjukhus och Sahlgrenska sjukhuset. Sjukhusskolan finns i våra lokaler.

Vid ditt besök hos oss

Titta in till oss om du är på besök på sjukhusets mottagningar eller om du ligger inne på någon av avdelningarna. Du behöver inte boka tid eller meddela att du kommer.

Varmt välkommen!


På lekterapin finns mycket roligt att hitta på. Vi har bland annat en ateljé för kreativt skapande, tv-spel, biljard, pingis, en musikstudio, lekrum och en egen trädgård.

Varje vecka erbjuder vi teater, clowner, musik, filmvisning med popcorn eller andra kulturaktiviteter.

På biblioteket kan du låna böcker, tv-spel eller en fin tavla ur Ilon Wiklands Artotek om du har ett rum på sjukhuset.

Lekterapeuter och bibliotekarier besöker sjukhusets avdelningar och kan komma till dig som har svårt att lämna ditt rum. Då kan ni leka, spela spel, skapa kreativt eller läsa tillsammans.

Sjukhusskolans lärare erbjuder undervisning, antingen på vårdrummet eller i skolans lokaler. Skolan ligger intill lekterapin och biblioteket på entréplanet.

Du som har ett syskon som vårdas på sjukhuset kan få träffa en syskonstödjare. Tillsammans planerar ni vad som passar bäst för dig. Kanske vill du pyssla på lekterapin, leka, gå ut eller bara göra ingenting?

Det är helt naturligt att vara lite rädd när man är på sjukhuset. På lekterapin finns ett rum skapat för sjukhuslek där man kan närma sig det som känns obehagligt. Där finns bland annat en riktig sjukhussäng, en provtagningsstol och utrustning du kanske känner igen från tidigare besök på sjukhuset. Personalen kan ge råd om vad närstående kan göra för att hjälpa sitt barn.

Checklista inför ditt besök

  • Barn och ungdomar är välkomna tillsammans med vårdnadshavare eller annan nära anhörig.
  • Du som besökare får inte ha någon infektion eller liknande som kan innebära smittorisk för övriga.
  • Ett gott råd är att se till att planera så att det finns tid att kom§ma till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt.

Vi som arbetar här

Vi är specialpedagoger, fritidspedagoger, förskollärare, lärare och bibliotekarier.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för enheten

Sofia Månsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-07-08 09:01