Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Operation 2 barn

Tillfällig information OBSERVERA!
Endast en närstående får följa med barnet till Operation 2 Barn och avdelning 320. Skärpta regler på grund av Covid-19. Vänligen respektera detta.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
7:30 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:00 - 19:00
fredag
7:00 - 15:00

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Vi tar emot dig under 16 år som ska genomgå ett dagkirurgiskt ingrepp. Vi utför dagkirurgi och undersökningar inom barnkirurgi, urologi, ortopedi, öron, ögon och barnmedicin. 

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

Checklista inför ditt besök

  • Räkna med att vistelsen hos oss kan ta hela dagen.
  • Besöket är kostnadsfritt för dig under 16 år. 
  • Innan din operation får du preoperativ information hemskickad i pappersformat. Där står eventuella förberedelser som behövs.

Hälsodeklaration inför operation

Här kan du få mer information:

Välkommen till Operation 2  barn, bildstöd

Mat och dryck inför operation, bildstöd

Duscha innan operation, gör så här

EMLA-plåster, gör så här

Vi som arbetar här

Hos oss finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, barnsköterska, specialistsjuksköterska i anestesi, operation och barnsjukvård samt specialistläkare i anestesi, barnkirurgi, barnurologi, barnortopedi, öron, ögon och barnmedicin. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för mottagningen

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Anette Samuelsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-06 11:14