Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Föräldrastöd när ett barn avlidit

Att förlora ett barn oavsett ålder är bland det svåraste en familj kan vara med om. På barnsjukhuset kan man få kontakt med en kurator för att få hjälp i krisen och sorgen.

Kuratorn utgår ifrån sk modernt krisstöd som innebär att främja familjens naturliga möjlighet till återhämtning. Fokus i kontakten ligger på familjens unika behov av praktiskt- och psykologiskt stöd samt uppföljning. Samtalen kan handla om att försöka förstå vad man har varit med om och hur man kan anpassa sig till en förändrad livssituation.

Kurator samarbetar ofta med annan vårdpersonal, psykolog och sjukhuskyrkan. Kurator kan även vara en koordinator beträffande återbesök till andra berörda professioner.


Senast uppdaterad: 2018-04-24 08:59