Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Rättspsykiatrisk rehabenhet 2

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Besöksadress

Rågårdsvägen 5
424 57 Gunnilse

Vägbeskrivning

Blå express mot Gråbo/Stenared. Hållplats Rågården.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Rättspsykiatri Rågården, rehabenhet 2
416 85 Göteborg

Vi tar emot och rehabiliterar dig som har en psykossjukdom och/eller ett missbruk och är dömd att överlämnas till rättspsykiatrisk vård. 

Vi tar emot och rehabiliterar dig som har en psykossjukdom och/eller ett missbruk och är dömd att överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Vid ditt besök hos oss

Besök ska alltid anmälas i förväg. Kontakta Rågårdens reception på telefonnummer: 031-343 78 10. Presentera ditt ärende och be att få bli kopplad till den vårdenhet där aktuell patient vistas. Vårdenheten hjälper dig att boka en besökstid samt meddelar Rågårdens reception ditt namn, vem du ska besöka samt tidpunkt för besöket.

Vid ankomst till Rågården ska du anmäla dig i receptionen. Uppge ditt namn och vem du ska besöka. Giltig legitimation (körkort, pass eller SIS-kort), överlämnas i luckan i receptionen och registreras där samtidigt som du får en besöksbricka. Besöksbricka ska bäras synlig under hela besöket samt återlämnas till receptionen när besöket är avslutat.

I anslutning till entrén finns kapprum med låsbara skåp där du kan lägga in de saker som inte får föras in på området såsom mobiltelefon, väska, ytterkläder. Nyckel till förvaringsskåpet får du i receptionen.

Personal från aktuell vårdenhet möter dig därefter i entrén och beledsagar dig till bokat besöksrum.

Införsel av varor

Vad säger lagen?

  • Lag om rättspsykiatrisk vård (1991:1 129) § 8 och Lag om psykiatrisk tvångsvård (1991:1 128) § 21 och 23 i sammanfattning:
  • En patient får inte inneha narkotika, alkoholhaltiga drycker, andra berusningsmedel, dopingmedel, injektionssprutor eller andra föremål som är särskilt ägnade att användas för missbruk eller annan befattning med narkotika.
  • Inte heller annan egendom som kan skada honom själv eller någon annan eller vara till men för vården eller ordningen på enheten.

Besökande får för patientens räkning föra in följande:

  • Pengar
  • Tidskrifter/böcker
  • Kläder

 

Vi som arbetar här

Vi har 18 vårdplatser och arbetar i team som består av skötare, behandlingsassistent, sjuksköterska, arbetsterapeut, kurator, psykolog, läkare och sekreterare. Tillsammans med dig kommer vi att planera, genomföra, samordna och följa upp din vård. Vi tycker att det är viktigt att samarbeta med andra myndigheter och har goda kontakter med exempelvis kommunen, försäkringskassa, socialtjänst och arbetsförmedling.

På enheten har du en kontaktperson och en sjuksköterska som du i första hand vänder dig till med frågor och funderingar. Mer information om enheten, besökstider mm får du när du kommer till enheten.

På vår enhet finns olika yrkeskategorier som till exempel skötare, behandlingsassistent, kurator, psykolog, arbetsterapeut, sjukgymnast, hälso- och aktivitetspedagog, socialpsykiatrivårdare, sjuksköterska och läkare.

 

Nina Agersand, verksamhetsutvecklare Telefon: 031 - 343 78 32 E-post: nina.agersand@vgregion.se

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2019-07-17 13:46