Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ST-läkare - välkommen till Psykiatri kognition och äldrepsykiatri!

Förvaltning: Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)
Yrke: ST-läkare
Ort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Publicerad: 7 november 2022
Sista ansökningsdag: 6 januari 2023
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du göra din ST i psykiatri inom en liten verksamhet där du möter samtliga psykiatriska tillstånd och samtidigt får möjlighet att ta ställning till komplicerande faktorer såsom somatisk sjukdom och eventuellt påverkade kognitiva funktioner? I en verksamhet där det bedrivs ledande forskning som är ständigt närvarande i ditt dagliga arbete? 

Om oss

Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är psykiatri Sahlgrenskas minsta verksamhetsområde, en verksamhet där du som ST-läkare både kan dra fördel både av den lilla verksamhetens fördelar och den stora organisationens möjligheter.

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot äldre, minnesrelaterade sjukdomar, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vi är cirka 200 medarbetare, lokaliserade i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård samt forskning i världsklass.

Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar. Du möter här patienter inom hela psykiatrins diagnosspektrum. Många av våra patienter har också en somatisk sjukdomsbild och kognitiva nedsättningar som vi behöver ta hänsyn till vid behandling av psykiatriska tillstånd.

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Strukturerad specialisttjänstgöring
  • Individuell utbildningsplan från start
  • Schemalagd forskningstid inom ramarna för ST med möjlighet till fortsatt forskning på deltid
  • Deltagande i nationella och internationella konferenser
  • Strukturerad regelbunden intern utbildning en gång i månaden
  • Litteratur för din ST
  • Psykoterapiutbildning med möjligheter till egen terapi
  • Regelbunden uppföljning och avstämning med ST chef och ST studierektor

Arbetsuppgifter

Inom verksamheten läggs stor vikt på utbildning av framtidens specialistläkare inom psykiatri där det finns möjligheter för forskning, utbildning och utveckling.

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en huvudhandledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet av chef och studierektor. Huvudhandledare träffar ST läkaren regelbundet och ansvarar tillsammans med dig för din professionella utveckling. En ST tjänst tar minst 5 år där ST läkare tjänstgör både inom akut psykiatrisk sjukvård, inom slutenvård och inom öppenvård för att få en helhetsbild av bedömning, behandling och uppföljning av psykiatriska tillstånd.

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Svenska minst nivå C1. Forskning, pedagogik och kvalitets-/förbättrings- och innovationsarbete är särskilt meriterande. Du har ett genuint intresse för de sjukdomstillstånd som påverkar hjärnans funktioner och vill vara med och utveckla vården för dessa patienter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.


Senast uppdaterad: 2022-11-02 11:28