Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1177 Vårdguidens e-tjänster

Barn med vuxen tittar på 1177 via en platta.

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du som patient utföra vårdärenden digitalt. Vad du har möjlighet att göra via din inloggning beror på i vilken grad den avdelning eller mottagning ärendet gäller är ansluten. Läs mer här.

Det är viktigt att du aktiverar aviseringar så att du får ett sms eller e-post när mottagningen skickar ett svar eller ett meddelande till dig i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Så här gör du för att aktivera aviseringar för 1177 Vårdguidens e-tjänster

För att använda e-tjänsterna krävs att du loggar in. Det kan du gör med e-legitimation, lösenord eller sms. 

Information i text och film om hur du loggar in

Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Genom att logga in har du möjlighet att be den avdelning eller mottagning du söker att ringa upp dig. I vissa fall finns också möjlighet att boka, omboka och avboka din tid.

Kontakta vården via e-tjänsterna

Via e-tjänsterna kan du se om du har uttag kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få ett frikort. I vissa fall finns också möjlighet att förnya läkemedelsrecept.

Läkemedelsinformation som ges via e-tjänsterna

Förnya dina recept

Under fliken "Journalen" kan du digitalt läsa delar av dina journalanteckningar som skrivits från och med den 1 juni 2016.

Läs din journal via nätet

Genom att logga in i e-tjänsterna kan du digitalt läsa, ladda ner och skicka iväg ditt läkarintyg till Försäkringskassan. Det gäller under förutsättning att den avdelning eller mottagning som utfärdar ditt läkarintyg är ansluten till tjänsten. 

Läkarintyg via e-tjänsterna

Via e-tjänsterna kan du också omboka eller avboka tid till dina sjukhusbesök. Det går också att beställa teckenspråkstolk eller taltjänst. Det finns även särskilda e-tjänster för dig som har en reumatisk sjukdom. Det går också att beställa hem klamydiatest och få svaret via nätet. 

Information om de olika e-tjänsterna

För dig som medarbetare

Ta del av lathundar, instruktioner och kontaktvägar för dig som medarbetare.

Intern sida


Senast uppdaterad: 2021-10-05 15:58