Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Centrum för avancerad rekonstruktion av extremiteter

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Länsmansgatan 28
431 30 Mölndal

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

Välkommen till vår digitala mottagning

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Vi är ett högspecialiserat centrum som tar emot både svenska och utländska patienter, och vänder oss till dig som behöver återskapa funktioner i arm och/eller hand. Vårt mål är att genom kirurgiska rekonstruktioner och efterföljande rehabilitering göra dig som patient mer aktiv i ditt dagliga liv. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

Film - Göran: A Sahlgrenska University Hospital CARE patient

Film - Ulf har en robotarm

Vår enhet är tvärprofessionell och tvärvetenskaplig, och vi står i den akademiska frontlinjen inom vårt område. Vår robotarm är världsunik och våra behandlingsformer inom tetrahandkirurgi och skelettförankrade proteser är välrenommerade.

Vi opererar cirka 60 patienter per år. Vi har även utländska patienter som koordineras via Sahlgrenska International Care.

Efter en halsryggmärgsskada eller annan förlamning kan arm- och handfunktion återskapas genom förflyttning av senor eller nerver som fortfarande fungerar. Vi korrigerar även spasticitetsrelaterad överaktivitet och stramhet i muskler och senor genom senförlängningar hos patienter med neurologisk skada.

Exempel på sentransfereringar är grepprekonstruktion med finger- och tumböjning och rekonstruktion av armbågssträckare. Nervtransfereringar syftar till att återskapa aktiv öppning av handen, och spasticitetsreducerande kirurgi syftar till att lossa på spänningar som håller armen böjd och handen stängd så att handen blir lättare att öppna.

Avancerad rekonstruktion av extremiteter: Nytt grepp om livet - 1177

Patienter med amputationsskador i övre extremitet kan vi behandla med benförankrade (osseointegrerade) proteser.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egenremiss.

Vid ditt besök hos oss

Hos oss checkar du in själv via din mobil före besöket.

Självincheckning – checka in direkt

Självincheckning – så går det till

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och kallelse.
  • Anmäl ditt besök i receptionen på avdelning 233.
  • Betalning sker mot faktura.
  • Utländska patienter koordineras via Sahlgrenska International Care.

Vi som arbetar här

Film - Carina Reinholdt berättar om CARE.

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel handkirurg, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska. Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar.

Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

På vår Facebook-sida kan du läsa mer om oss.

Forskning och utveckling

Vi har omfattande forskning och utveckling i samarbetsprojekt med Chalmers och Göteborgs Universitet gällande utveckling av nerv- och muskelelektroder.

Läs mer om våra pågående forskningsprojekt på projektdatabas för forskning och utveckling (FoU) i Västra Götalandsregionen.

Mer information om samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet finns på sidan Handkirurgi på Göteborgs universitet institutionen för kliniska vetenskaper.

Kontakta oss via 1177 e-tjänsterna

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du kontakta oss på ett säkert sätt. Du kan till exempel omboka eller avboka en tid, hantera remisser och skicka meddelande till oss med frågor eller synpunkter.

Alla våra 1177 e-tjänster finns tillgängligt på denna sidan i rutan 1177 Vårdguiden E-tjänster.

På CARE mottagning Mölndal - 1177.se kan du läsa mer om våra olika e-tjänster. Du hittar mer information under rubriken 'Våra e-tjänster'. Klicka på "i"-ikonen bredvid e-tjänsten du vill ha mer information om.

För att logga in på 1177.se behöver du ha en e-legitimation, antingen BankID eller Freja e-id plus.

Synpunkter och klagomål

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvarig för mottagningen

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Carina Reinholdt

Verksamhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-05-22 09:44