Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Enheter

Enheter Handkirurgi

  • Armprotescentrum är ett nationellt kunskaps- och resurscentrum för barn och vuxna med dysmeli (medfödd reduktionsmissbildning) samt förvärvade amputationer.

  • Avdelning 233 är en slutenvårdsavdelning för handkirurgi med 14 vårdplatser. Vi vårdar vuxna patienter från hela regionen.

  • Vårdavdelning 27 är en handkirurgisk vårdavdelning som vårdar barn och ungdomar från regionen och hela landet.

  • Vi är ett högspecialiserat centrum som tar emot både svenska och utländska patienter, och vänder oss till dig som behöver återskapa funktioner i arm och/eller hand. Vårt mål är att genom kirurgiska rekonstruktioner och efterföljande rehabilitering göra dig som patient mer aktiv i ditt dagliga liv. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

  • Vi behandlar främst skador och sjukdomar så som nerv-, kärl-, hud- och skelett problematik på händer och handleder. Vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen och när det gäller högspecialiserad vård är upptagningsområdet i vissa fall hela landet. Våra patienter är i alla åldrar. De flesta ingrepp görs polikliniskt vilket innebär att du som patient kan gå hem samma dag. Vid större operationer och/eller komplicerade sjukdomar läggs du in på handkirurgisk avdelning. Viss handkirurgi behandlas av närliggande specialiteter så som ortopedi.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 08:06