Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Enheter

Enheter Handkirurgi

  • Armprotescentrum är ett nationellt kunskaps- och resurscentrum för barn och vuxna med dysmeli (medfödd reduktionsmissbildning) samt förvärvade amputationer.

  • Avdelning 233 är en slutenvårdsavdelning för handkirurgi med 14 vårdplatser. Vi vårdar vuxna patienter från hela regionen.

  • Vårdavdelning 27 är en handkirurgisk vårdavdelning som vårdar barn och ungdomar från regionen och hela landet.

  • Vi är ett högspecialiserat centrum som tar emot både svenska och utländska patienter, och vänder oss till dig som behöver återskapa funktioner i arm och/eller hand. Vårt mål är att genom kirurgiska rekonstruktioner och efterföljande rehabilitering göra dig som patient mer aktiv i ditt dagliga liv. Vi bedriver konsultmottagningar runt om i landet för att arbeta patientcentrerat.

  • Vi behandlar främst skador och sjukdomar så som nerv-, kärl-, hud- och skelett problematik på händer och handleder. Vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen och när det gäller högspecialiserad vård är upptagningsområdet i vissa fall hela landet. Våra patienter är i alla åldrar. De flesta ingrepp görs polikliniskt vilket innebär att du som patient kan gå hem samma dag. Vid större operationer och/eller komplicerade sjukdomar läggs du in på handkirurgisk avdelning. Viss handkirurgi behandlas av närliggande specialiteter så som ortopedi.


Senast uppdaterad: 2021-09-30 08:06