Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Intensivvårdsavdelning barn

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Rondvägen 10
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Plan 6

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Vägbeskrivning: Avfart Torpamotet från E20. Information kollektivtrafik: www.vasttrafik.se - Se vidare skyltning inom sjukhusområdet.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Intensivvårdsavdelning Barn
416 85 Göteborg

Vi hjälper dig som blivit svårt sjuk eller gjort en stor operation och behöver intensivvård. Vi är ett av Sveriges två hjärtcentrum och hjärtopererade barn är en stor del av vår verksamhet. Vi är en av landets få specialistavdelningar för intensivvård av barn. 

Din vistelse hos oss

Om du har en inplanerad operation finns det möjlighet för dig och ditt barn att i förväg besöka intensivvårdsavdelningen. Kontakt förmedlas via vårdavdelningen. 

Intensivvård innebär respiratorvård vid olika andningssjukdomar, dialysbehandling vid njursvikt och cirkulationsstödjande behandlingar. Hos oss på Intensivvårdsavdelning Barn (BIVA) är ditt barn alltid övervakat av personal. Avdelningens läkare arbetar både med behandling och fortlöpande information till närstående tillsammans med sjukhusets övriga specialister. Barn med lång vårdtid får vanligen en patientansvarig sjuksköterska.

De flesta barn och ungdomar, som behöver intensvvård efter sin operation, sover fortfarande när de kommer hit. Så snart det går, kontaktas du som närstående så att du kan vara med på intensivvårdsavdelningen. Vid akuta tillstånd följer vanligen du som närstående med när patienten förs över till intensivvårdsavdelningen.

På avdelningen arbetar vi för att familjen ska vara delaktig och ges möjlighet till närvaro i vården. Tänk bara på att våra rum är små, så det är svårt att ha mer än ett par närstående på plats samtidigt. Vårt mål är att erbjuda dig en värdebaserad och säker vård. 

Avdelningen samarbetar med lekterapi, sjukhusskola, dietist och sjukgymnastik. För det psykosociala omhändertagandet av hela familjen samarbetar vi nära med kuratorer, psykologer och sjukhuskyrkan.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, undersköterska, specialistsjuksköterska och anestesiläkare. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Marie Börjesson, verksamhetsassistent
Telefon: 0761-07 86 57
E-post: marie.c.borjesson@vgregion.se

Ansvariga för avdelningen

Susanne Blid Roos, Avdelningschef
Telefon: 070-020 79 51
E-post: susanne.blid@vgregion.se

Ola Ingemansson, medicinskt ansvarig


Senast uppdaterad: 2020-06-09 08:56