Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Intermediärvårdsavdelning barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Din vistelse hos oss

Om du har en inplanerad operation finns det möjlighet för dig och din vårdnadshavare att i förväg besöka intermediärvårdsavdelningen och intensivvårdsavdelningen. Kontakt förmedlas av vårdavdelningen.

Intermediärvårdsavdelning barn, BIMA, fungerar som en sluss mellan intensivvårdsavdelningen och vårdavdelningarna på barnsjukhuset. Enheten vårdar framförallt barn som tidigare varit i behov av intensivvård men förbättrats så att överflyttning till vårdavdelning börjar planeras. På BIMA vårdas också barn som behöver övervakas och vakna till efter mindre komplicerade operationer.

Hos oss på BIMA är ditt barn alltid övervakat av personal. Avdelningens läkare arbetar både med behandling och fortlöpande information till närstående tillsammans med sjukhusets övriga specialister.

På avdelningen arbetar vi för att familjen ska vara delaktig och ges möjlighet till närvaro i vården. Tänk bara på att våra rum är små, så det är svårt att ha mer än ett par närstående på plats samtidigt. Vårt mål är att erbjuda dig en värdebaserad och säker vård.

Avdelningen samarbetar med lekterapi, sjukhusskola, dietist och sjukgymnastik. För det psykosociala omhändertagandet av hela familjen har vi ett nära samarbete med kuratorer, psykologer och sjukhuskyrkan.

Vi som arbetar här

Enheten bemannas av specialistutbildade sjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor samt barn- och undersköterskor. Narkosläkare har det medicinska ansvaret.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Susanne Blid Roos

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Marie Börjesson

Verksamhetsassistent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-10-15 14:30