Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Reproduktionsmedicinsk mottagning Sahlgrenska

Tillfällig information På grund av införande av nytt telefonsystem kommer vår telefonsvarare inte vara i drift på helgerna. Du som ska starta IVF/PGT-behandling eller är planerad för insemination och fått positivt LH-sticka lördag-söndag kan lämna uppgifter via 1177 E-tjänster här på hemsidan eller via 1177.se. Välj "Start av behandling på helg"

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
7:00 - 14:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:30
fredag
7:30 - 15:00

Besöksadress

Blå stråket 6
413 46 Göteborg

DNV ISO 9001

Reproduktionsmedicin är sedan 2010 certifierad enligt ISO 9001

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten

På grund av stora störningar i telefonsystemet den 23 januari kan det hända att ni som hade en tid för återuppringning inte blir uppringda. Kontakta oss igen via telefon om behov av rådgivning kvarstår. Du som ska startabehandling kan kontakta oss via 1177.se, välj "start av behandling". 

 

Viktig information angående behandlingar 2022-2023

Reproduktionsmedicin på Sahlgrenska besväras av långa väntetider för IVF och spermiedonation.

Ni som står i kö för IVF- eller spermiedonationsbehandling på Reproduktionsmedicin Sahlgrenska kan eventuellt bli hänvisade till andra vårdgivare i Göteborg enligt avtal Västra Götalandsregionen har med privata vårdgivare.

Ni måste stå på Sahlgrenskas väntelista för att kunna bli aktuella för behandling hos annan vårdgivare. Om ni bedöms vara aktuella kommer ni att bli kontaktade av Reproduktionsmedicin via 1177 eller brev.  Ni kan inte själva välja att bli hänvisade till privat vårdgivare utan Reproduktionsmedicin på Sahlgrenska kommer att göra urvalet.

Avbokning av återförande av fryst embryo

För att kunna bibehålla hög kvalitet och patientsäkerhet vid behandling, utför vi ett bestämt antal frysåterföranden per dag.  Vid enstaka tillfällen kan det bli nödvändigt att avboka planerat återförande av tinat embryo. Om detta skulle behövas, kommer vi att kontakta dig/er per telefon en till två dagar innan återförandet skall ske.

IVF och vaccination mot Covid-19

  • Generellt rekommenderas alla att på sikt vaccinera sig, för att minska smittspridningen i samhället.
  • Efter vaccination bör man avstå från IVF-behandling i minst 3 dagar, eller tre dagar före planerad frysåterförande.
  • Forskning som finns tillgänglig visar inte på skadliga effekter av Covid-19-vaccination på manlig eller kvinnlig fertilitet.
  • Enligt nuvarande data, verkar det inte föreligga ökad missfallsrisk på grund av vaccin mot Covid-19.
  • Gravida som drabbas av Covid-19 löper ökad risk för svårt sjukdomsförlopp jämfört med icke gravida kvinnor. Detta gäller även gravida utan andra riskfaktorer.
  • Vi kommer att uppdatera ovanstående information på vår hemsida så fort nya rekommendationer blir aktuella.

Se även folkhälsomyndighetens information och råd om vaccination mot Covid-19 samt övriga råd vid graviditet, www.fohm.se.

Söka vård hos oss

För utredning av ofrivillig barnlöshet (infertilitet) kan du skiva en egenremiss. Vi rekommenderar att skicka remiss via 1177.se, v.g. se "1177-rutan" på denna sida. Har du inte bank-id kan du skicka in en remiss via post: Länk till egenremiss

Utredning av ofrivillig barnlöshet kan också göras hos gynekolog i öppenvården eller hos privat gynekolog, som vid behov kan skriva remiss för IVF-behandling till oss. Man kan inte skriva egenremiss för IVF-behandling. 

Är du intresserad av att bli ägg- eller spermiedonator? 

Läs mer om vad ägg- och spermiedonation innebär och hur det går till.

Vid ditt besök hos oss

Checklista inför ditt besök

  • Ta med fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Ägg, spermier och embryon är mycket känsliga för olika miljöfaktorer. På grund av detta, allergier och infektionskänsliga patienter ber vi dig att undvika parfym eller andra starkt doftande hud- eller hårprodukter.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel läkare, psykolog, barnmorska, undersköterska, biomedicinsk analytiker, embryolog, biolog, genetiker och administrativ personal.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177.

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Digitalt vårdmöte

Vår mottagning erbjuder digitala vårdmöten. På det viset kan du träffa din vårdkontakt i ett videomöte – via mobil, surfplatta eller dator.

Ett digitalt vårdmöte bokas av mottagningen, som också skickar en kallelse till dig med länk inför ditt videomöte.

Läs mer om digitala vårdmöten


Senast uppdaterad: 2023-01-24 10:10