Inför ditt nybesök IVF

Ett nybesök inför IVF på Reproduktionsmedicin innehåller mycket information till dig/er. Besöket kan vara på plats eller webbaserat.

Vid nybesök hos oss (gynekologi och andrologi) gör vi en undersökning. Kissa före besöket! Om du ni/skall komma på ett nybesök på webben görs undersökningen i ett senare skede.

Ditt första besök hos oss tar omkring två timmar. Under besöket får du träffa en läkare och barnmorska och eventuella prover kommer att tas.

En ultraljudskontroll tar cirka tio minuter. Ofta kommer du att få träffa en barnmorska efter kontrollen för samtal och vidare instruktioner. Eftersom det kan uppstå förseningar ber vi dig att avsätta en timma för besöket.

Ett psykologbesök tar cirka en timma och ett läkarbesök vanligtvis 30 minuter.

Vid andra besök och undersökningar ber vi dig se din kallelse för uppgifter om tidsåtgång.

Hållplats: Sahlgrenska Huvudentré Hitta hit: kvinnokliniken finns på blå stråket 6. Mottagningen finns på plan 2 och laboratoriet (spermieprover) finns på plan 1. Anmäl dig/er i kassan entréplan före alla besök hos oss. Om kassan är stängd, kom direkt upp till mottagningen. För dig/er som har lång resväg finns möjlighet till reseersättning, var god kontakta receptionen i huvudentrén för mer information.