Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapi och Fysioterapi Högsbo

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2A
421 38 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Byggnad 1 och 9

Vägbeskrivning

Spårvagn 1, 7, 8 mot Frölunda. Gå av hållplats Lantmilsgatan. Gå ner för backen till vänster så ligger Högsbo sjukhus på höger sida.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Arbetsterapi och fysioterapi Högsbo
Box 30 110
400 43 Göteborg

Våra arbetsterapeuter vänder sig till dig som har svårigheter att klara dina vardagliga sysslor. Vi utreder och behandlar problem inom personlig vård, boende, fritid, arbete och studier. Våra fysioterapeuter träffar dig med funktionsnedsättning som exempelvis är relaterade till smärta, andning, ledrörlighet, muskelstyrka, balans, förflyttningar och gång.

Söka vård hos oss

På Högsbo sjukhus träffar du oss när du får geriatrisk rehabilitering eller rehabiliteringsmedicinsk vård.

Enheten har även en öppenvårdsmottagning som riktar sig till dig med ryggmärgsskada.

Vid ditt besök hos oss

Anmäl ditt besök i receptionen/kassan i byggnad 9 där du också betalar. Vi föredrar betalning med kort eller mot faktura. 

Ett normalbesök tar mellan 30 och 60 minuter.

Arbetsterapi: Vi arbetar tillsammans med dig för att träna förmåga, anpassa omgivningen och lära in nya sätt att utföra dagliga sysslor. Det kan också innebära att prova ut hjälpmedel.

Fysioterapi: Vårt mål är att förebygga eller minska din smärta, bibehålla eller förbättra rörelseförmåga, muskelstyrka, balans och kondition. 

All behandling planeras utifrån dina individuella förutsättningar och mål och grundas på vetenskap och beprövad erfarenhet. 

På Högsbo finns även en varmvattenbassäng för patienter som vårdas på Rehabiliteringsmedicin Högsbo.

 

Checklista inför ditt besök

Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel legitimerad arbetsterapeut, legitimerad fysioterapeut och rehabassistent.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Carina Kronlid, verksamhetsassistent Telefon: 031-343 24 92 E-post: carina.kronlid@vgregion.se

 

Aris Seferiadis

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Carina Dahl

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-12-12 13:30