Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fysioterapi Östra

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 15:00

Besöksadress

Diagnosvägen 11
416 50 Göteborg
Östra sjukhuset
Fysioterapienheten, plan K1, Centralkliniken

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset Spårvagn 1, 5 Buss 17, 69, 505, 512, 514, 515 Med bil avfart Torpamotet från E20 Se skyltning inom sjukhusområdet

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Fysioterapi
Diagnosvägen 11
416 85 Göteborg

Inställda grupper

OBS! Alla gruppträningar på Fysioterapi Östra ställs in från och med 16 mars tillsvidare pga Covid-19-viruset.
När vi vet startdatum kommer vi att publicera det här.

Vi tar emot dig med funktionsnedsättning som exempelvis är relaterade till smärta, andning, ledrörlighet, muskelstyrka, balans, förflyttningar och gång. Till oss kommer du om du behöver behandling inom hjärtsjukdomar, smärta, urin och anal inkontinens.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Blankett för egen vårdbegäran

Vid ditt besök hos oss

Gå först till Reception Östra på entréplanet i Centralkliniken, där du betalar för ditt besök. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.  Därefter går du till Fysioterapin i Centralkliniken och anmäler dig och sitter ner i väntrummet.

Ett normalbesök tar mellan 30 och 60 minuter.

Vårt mål är att förebygga eller minska din smärta, bibehålla eller förbättra rörelseförmåga, muskelstyrka, balans och kondition. All behandling planeras utifrån dina individuella förutsättningar och mål och grundas på vetenskap och beprövad erfarenhet. 

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Det finns omklädningsrum om du skall delta i någon träningsgrupp.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel legitimerad fysioterapeut och fysioterapiassistent med undersköterskeutbildning.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Carina Kronlid, verksamhetsassistent 
Telefon: 031-343 24 92
E-post: carina.kronlid@vgregion.se

 

Sara Lundqvist

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-13 15:51