Fysioterapi Östra

Östra sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - tor 07:30 - 16:00
fre 07:30 - 15:00

E-POST

E-postadress

Diagnosvägen 11

Fysioterapienheten, plan K1, Centralkliniken

Östra sjukhuset

416 50 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Östra sjukhuset Spårvagn 1, 5 Buss 17, 69, 505, 512, 514, 515 Med bil avfart Torpamotet från E20 Se skyltning inom sjukhusområdet

Vi tar emot dig med funktionsnedsättning som exempelvis är relaterade till smärta, andning, ledrörlighet, muskelstyrka, balans, förflyttningar och gång. Till oss kommer du om du behöver behandling inom hjärtsjukdomar, smärta, urin och anal inkontinens.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Blankett för egen vårdbegäran

Vid ditt besök hos oss

Gå först till Reception Östra på entréplanet i Centralkliniken, där du betalar för ditt besök. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad. 
Därefter går du till Fysioterapin i Centralkliniken och anmäler dig och sitter ner i väntrummet.

Ett normalbesök tar mellan 30 och 60 minuter.

Vårt mål är att förebygga eller minska din smärta, bibehålla eller förbättra rörelseförmåga, muskelstyrka, balans och kondition. All behandling planeras utifrån dina individuella förutsättningar och mål och grundas på vetenskap och beprövad erfarenhet. 

Checklista inför ditt besök:

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Det finns omklädningsrum om du skall delta i någon träningsgrupp.

 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel legitimerad fysioterapeut och fysioterapiassistent med undersköterskeutbildning.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Carina Kronlid, verksamhetsassistent 
Telefon: 031-343 24 92
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Sara Lundqvist, enhetschef
Telefon: 031 - 343 44 66
E-post: E-postadress