Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vidareutbildning med bibehållen lön

Medarbetare under operation

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder möjligheten till betald specialistutbildning, vilket innebär att du som är anställd kan genomföra dina specialiststudier på betald arbetstid. Samtidigt som du känner dig trygg med att veta vart du ska arbeta när du är klar med studierna.

Det finns ett stort behov av specialistkompetens. För sjuksköterskor, undersköterskor, skötare och barnsköterskor finns möjlighet att söka och vidareutbilda sig till specialister med bibehållen lön.

Sjuksköterska

En utbildningsbefattning innebär att du studerar på hel- eller halvfart med bibehållen lön. Halvfartsstudier varvas med kliniskt arbete enligt ordinarie schema under fyra terminer. Helfartsstudier pågår under två terminer, alternativt tre terminer.

Inriktningar som går att söka för alla:

Övriga inriktingar för sjuksköterskor är stängda för höstterminen 2023. 

Undersköterska, skötare och barnsköterska

Omfattar studier på halvfart med bibehållen lön under fyra terminer. Halvfartsstudier varvas med kliniskt arbete enligt ordinarie schema.

  • Specialistutbildad undersköterska akutsjukvård
  • Specialistutbildad undersköterska anestesi, operation och intensivvård
  • Specialistutbildad undersköterska barn- och ungdomsvård
  • Psykiatrispecialiserad undersköterska, skötare eller stödpedagog
  • Äldrespecialiserad undersköterska

För dig som redan är anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

Sök vidareutbildning med bibehållen lön (intranätet - kräver inloggning med VGR-ID)

Ansökning och urval

Jobbar du på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är dialogen med chef viktig – tillsammans planerar ni kompetensutveckling inför, under och efter enligt din individuella plan och karriärutvecklingsmodellen. Således används den nya kompetensen på rätt sätt och kommer till nytta för patienten.

  1. Du ansöker till den specialistutbildning du vill studera via antagning.se (för sjuksköterskor) och yrgo.se (för undersköterska, skötare och barnsköterska)
  2. När ansökan är gjord till utbildningsanordnaren, ansöker du till annons under lediga jobb på sahlgrenska.se. Intensivård och operation är öppna att söka även för dig som inte arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset idag. För dig som är medarbetare och är intresserad av någon av de andra inriktningarna finns länkar på intranätet. Du hittar länkar till annonserna och intranätet ovan.
  3. När sista ansökningsdatum har passerat ansvarar verksamheten för att prioritera de sökande. För vissa inriktningar görs urval och intervjuer.
  4. För sjuksköterska skickas antagningsbeskedet ut i slutet av april och för undersköterska, skötare och barnsköterska skickas det ut i juni. Då ska du omgående komplettera din ansökan till utbildningsbefattningen med antagningsbeskedet, det gäller även dig som har reservplats.
  5. Därefter meddelas de sökande löpande, är du medarbetare så är det chef som meddelar om utbildningsbefattning har beviljats.

Läs mer om utbildningsbefattning


Senast uppdaterad: 2023-09-01 14:47