Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktiviteter för unga med cancer

På Sahlgrenska sjukhuset finns sedan september 2015 en aktivitetskoordinator som arbetar med unga vuxna cancerdrabbade individer mellan 16-30 år på plats. Aktivitetskoordinatorn har även ansvar för anhöriga som är mellan 16-30 år till individer som är cancerdrabbade. Tjänsten har blivit till genom ett samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och den ideella organisationen Ung Cancer.

Aktivitetskoordinatorn är utbildad socionom och har inget medicinskt ansvar utan har fokus på det psykosociala och uppdraget är att förbättra sjukhusvistelsen för unga vuxna cancerpatienter genom att aktivera dem och uppmärksamma deras individuella behov. Det kan vara att hålla i myndighetskontakter åt den enskilda individen, hjälpa till med att söka stipendium, se på film tillsammans med den enskilde, anordna tv-spelsturneringar eller andra liknande saker. Den enskilde individens behov styr helt.

Aktivitetskoordinatorn har en egen budget som möjliggör att ordna med fika för patienterna, informera om verksamheten över en lunch eller andra saker som efterfrågas.

Aktivitetskoordinatorn för inga journaler och har inget kontor utan rör sig på sjukhuset och alla avdelningar där man som ung vuxen cancerdrabbad kan befinna sig. 

Alla unga vuxna cancerpatienter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Östra Sjukhuset är välkomna att kontakta honom. Detta gäller även anhöriga som är mellan 16-30 år till cancerdrabbade.

Markus Carlsson

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-04-22 18:23