Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barnhjärtcentrum avdelning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Vi tar emot dig under 18 år som behöver hjärtsjukvård. Vi utför kirurgi eller kateterbehandling av medfött hjärtfel, avancerade utredningar av komplexa hjärtfel och hjärttransplantationer. 

Din vistelse hos oss

Till oss kan du få komma både akut eller planerat. De barn som kommer akut har oftast medfödda hjärtfel som behöver utredas och åtgärdas i nyföddhetsperioden. De barn som kommer till oss planerat har fått en kallelse hem för att utreda eller åtgärda sin hjärtsjukdom. 

Avdelningen är en av två enheter i landet för barn och ungdomar med hjärtsjukdom, som vårdas i samband med hjärtkirurgi. Våra patienter kommer från hela Sverige och årligen vårdas cirka 700 patienter på enheten. 

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, barnhjärtläkare, barnhjärtkirurg och biomedicinsk analytiker. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Förlängda väntetider för operation

Väntetider för operation varierar beroende på medicinska bedömningar.

Läs mer här

Sofi Andersson Stavridis

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Thomas Bokemark

Överläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Vårdenhetsöverläkare, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-04-30 12:48