Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barnhjärtcentrum dagsjukvård

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
7:30 - 16:30
fredag
7:30 - 15:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:30
fredag
7:30 - 15:00

Besöksadress

Behandlingsvägen 7
416 50 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemin.

Läs mer här

Vi vänder oss till dig under 18 år som behöver utredning och behandling av hjärtsjukdom. 

Söka vård hos oss

Hit får du komma efter att du har fått en kallelse hem för att utreda eller åtgärda din hjärtsjukdom. Förutom vård i samband med kateterbehandling av medfött hjärtfel utförs även avancerade utredningar av komplexa hjärtfel och medicinska behandlingar, där planerad vårdtid inte är längre än ett par dagar.

Vården sker i nära samarbete med Barnhjärtcentrum avdelning och på de bägge enheterna vårdas årligen cirka 700 patienter med halva landet som upptagningsområde.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till sjukhuset anmäler du ditt besök vid informationsdisken i entrén. Du kan också checka in själv, digitalt, på din telefon. Koden för självincheckning står i din kallelse som skickades hem till dig. För självincheckning behöver du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Med självincheckning kan du checka in innan besökstiden börjat. Om du är sen till ditt bokade besök måste du anmäla dig personligen vid informationsdisken.  

Självincheckning – Checka in dig inför ditt besök

Så checkar du in själv

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel barnsköterska, specialistsjuksköterska, barnhjärtläkare, anestesiläkare och biomedicinsk analytiker. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt. 

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post

Sofi Andersson Stavridis

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jens Böhmer

Överläkare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Vårdenhetsöverläkare, medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-04-30 12:48