Hitta och läs fulltextartiklar

Det finns olika sätt att komma åt och läsa fulltextartiklar som VGR prenumererar på. Här är tre alternativ.

Du kan söka och hitta artiklar både från en arbetsdator (inom VGRs nätverk) och hemifrån (utanför VGRs nätverk)

Alternativ 1:

 1. Gå till https://ebiblioteket.vgregion.se/
 2. Klicka på Databaser A-Ö.
 3. Välj databas t.ex. PubMed.
 4. Om du är utanför VGRs nätverk (t.ex. hemma) visas en inloggningsruta. Du loggar in med VGR-id och det lösenord som du använder för att logga in på din arbetsdator och arbetsmail. Om du sitter på en arbetsdator på VGRs nätverk kommer du direkt in i databasen.
 1. Gör en sökning i PubMed – sök på titeln på artikeln du vill få fram genom att klistra in titeln i sökrutan och klicka på sök.
 2. En träfflista visas, klicka på titeln på artikeln du vill ha. Nu visas en sammanfattning och till höger om sammanfattningen visas VGR:s ikon.
 3. VGR-ikonen leder dig antingen till fulltext - eller om åtkomst saknas - till ett beställningsformulär där du kan lägga en beställning av artikeln.

Alternativ 2:

 1. Gå till https://ebiblioteket.vgregion.se/
 2. I kolumnen till vänster väljer du ingången Tidskrifter.
 3. Klicka på länken Tidskrifter. Om du är utanför VGRs nätverk (t.ex. hemma) visas en inloggningsruta.  Du loggar in med VGR-id och det lösenord som du använder för att logga in på din arbetsdator och arbetsmail.
 4. Om du sitter på en arbetsdator på VGRs nätverk kan du söka direkt i sökrutan.
 5. Skriv in tidskriftens namn i sökrutan.
 6. En träfflista med ditt sökresultat visas.
 7. När du hittat tidskriften du söker, ser du vilka år som finns tillgängliga och om den finns i tryckt eller elektronisk form.
 8. Klicka på relevant länk.
 9. I tidskriften kan du nu söka fram artiklar. Välj PDF för att läsa, spara eller skriva ut.

Alternativ 3:

 1. Gå till https://ebiblioteket.vgregion.se/
 2. Klicka på Databaser A-Ö.
 3. Välj databas Google Scholar.
  Om du är utanför VGRs nätverk (t.ex. hemma) visas en inloggningsruta. Du loggar in med VGR-id och det lösenord som du använder för att logga in på din arbetsdator och arbetsmail.
 4. Sök efter önskad artikel.
 5. En träfflista visas. Klicka på länken @Checkforfulltext VGR intill (till höger om eller under) den artikel du önskar. Om du är inom VGRs nätverk kan en inloggningsruta dyka upp här.
 6. Länken leder dig antingen till fulltext - eller om åtkomst saknas - till ett beställningsformulär där du kan lägga en beställning av artikeln.