Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Daniel - neurokirurg

Möt Daniel Nilsson som jobbar som neurokirurg. I filmen här ovan berättar han om hur det är att jobba på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Jag ville bli neurokirurg för att jag ville jobba med händerna och jobba med hjärnan som är vårt mest komplicerade organ.

Det finns mycket som är outforskat runt hjärnan. Neurokirurgi ger möjlighet att direkt påverka förlopp i hjärnan och nervsystemet.

Det som är unikt på ett universitetssjukhus som Sahlgrenska Universitetssjukhuset är att man kan kombinera flera olika specialiteter, och varje egen specialitet har en hög specialiseringsnivå.

Det är ett livslångt lärande. Man lär sig saker hela tiden, jag lär mig saker varje dag. Det är fantastiskt att få lära sig hela tiden och samtidigt vara med och göra skillnad för människor. - Daniel Nilsson


Senast uppdaterad: 2020-09-11 14:13