Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Synnöve – röntgensjuksköterska på Intervention

”På ett universitetssjukhus som Sahlgrenska är möjligheterna stora.”

 

Möt Synnöve Holseng som jobbar som röntgensjuksköterska på Intervention. I filmen här ovan berättar hon om hur det är att arbeta som röntgensjuksköterska på Sahlgrenskas Interventionsavdelning.

Jag sökte det här jobbet för jag vill hitta min nisch, något jag kan bli riktigt duktig på.

Som specialiserad inom intervention arbetar man i ett väldigt smalt område, där det finns stora möjligheter att utvecklas.

Jag vill kunna gå kurser och specialisera mig. På ett universitetssjukhus som Sahlgrenska är kopplingen till universitetet självklar, så möjligheterna är stora.

På mitt jobb händer det väldigt mycket, så istället för att ha schemalagda kvällar och helger har jag beredskap. Då är jag redo att åka in när det behövs. Det är spännande.

Vi gör ofta väldigt stor skillnad för patienterna när vi är när.

Att ha beredskap innebär för mig att man kan styra lite mer över sin tid. Om man behöver sluta tidigare eller ha en dags ledighet så brukar det alltid gå att lösa, ibland också med kort varsel. Det är fritt på det sättet.

- Synnöve Holseng 

Upptäck andra yrken

Möt Marit, Pawel, Sofia och Jarle som berättar om sina jobb på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbeta hos oss

Är du ute efter ett jobb där du gör skillnad? Här hittar du våra lediga tjänster.

Senast uppdaterad: 2021-09-03 14:00